Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ – “Στριμωγμένος” ο Κουβέλης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε περίοδο εσωτερικής περιδίνησης έχει εισέλθει η ΔΗΜΑΡ, καθώς οι αντικρουόμενες απόψεις στελεχών της σχετικά με τις πολιτικές συνεργασίες περιορίζουν αισθητά τους ελιγμούς του Φώτη Κουβέλη – το Αριστερό Δίκτυο “φλερτάρει” με το ΣΥΡΙΖΑ, η “ομάδα” Λυκούδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους “58”, την ώρα που καθυστερεί η πολιτική συμφωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Αποφασισμένος να διατηρήσει πάση θυσία την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μία περίοδο, όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την πολιτική συμμαχιών στο χώρο της Κεντροαριστεράς, φέρεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ταλανίζεται, πάντως, από τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα στην Αγίου Κωνσταντίνου, απόρροια της αποχώρησης του από την κυβέρνηση αλλά και της κινητικότητας, που έχει προκαλέσει η Πρωτοβουλία των “58”. Η στρατηγική της “πολιτικής ακροβασίας” μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να εκπέμπει μηνύματα σύγχυσης προς το εσωτερικό του κόμματος και να ρίχνει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας.

Να εκκαθαρίσει το εσωκομματικό του τοπίο προσπαθεί ο Φώτης Κουβέλης εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Μετά το πρόσφατο Συνέδριο και εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο κύριος Κουβέλης προχωρά με στοχευμένες κινήσεις στην αναδιάταξη των εσωκομματικών συσχετισμών: ενστερνίζεται τη λογική της ανανέωσης εκλέγοντας έστω και με απώλειες τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στη γραμματεία του κόμματος, αλλάζει το επικοινωνιακό προφίλ του κόμματος, τοποθετώντας στη νευραλγική θέση του εκπροσώπου τύπου, τον γνωστό δημοσιογράφο, Χρήστο Μαχαίρα αντικαθιστώντας τον εκτός πολιτικής γραμμής του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλο, ενώ εισηγήθηκε το ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών, όπως του Βασίλη Οικονόμου.

Η πορεία πλεύσης, πάντως, του σκάφους της ΔΗΜΑΡ μοιάζει στο αμέσως προσεχές διάστημα γεμάτη σκοπέλους και υφάλους. Ο Φώτης Κουβέλης δείχνει να ακολουθεί κατευναστική πολιτική έναντι του Αριστερού Δικτύου, που καταφανώς τάσσεται υπέρ του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, βαθαίνοντας, ωστόσο το ρήγμα με όλους όσοι επιθυμούν τη συμπαράταξη της ΔΗΜΑΡ με δυνάμεις και κόμματος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Οι απερχόμενοι από την κομματική ιεραρχία, Σπύρος Λυκούδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος, εξακολουθούν να προκρίνουν τη συμμαχία με τους “58”, κλείνοντας το μάτι προς το ΠΑΣΟΚ, τακτική με την οποία διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως ο Φώτης Κουβέλης. Οι αντίρροπες δυνάμεις, που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κόμματος δυσχεραίνουν και το εγχείρημα πολιτικής συμπόρευσης με τη “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα” του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι δύο άνδρες, πάντως, πρόκειται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τους όρους μίας ενδεχόμενης συμφωνίας για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης

To ΠΑΣΟΚ κατά του Τσίπρα πως υπονομεύει την έξοδο της χώρας από την κρίση

ΔΗΜΑΡ για Σαμαρά: Θα πρέπει να οδηγεί στην αποφυγή νέων μέτρων

Διαμαντοπούλου: Δεν με εκφράζει το ΠΑΣΟΚ

Επιχείριση Σαμαρά για συσπείρωση του φιλοευρωπαικού μετώπου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε