Τετάρτη, 29 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αντώνης Σαμαράς: Ζήτησε ισχυρή εντολή για τη… “Νέα Ελλάδα”

Αντώνης Σαμαράς: Ζήτησε ισχυρή εντολή για τη… “Νέα Ελλάδα”

Με πάμπολλες αναφορές του στη “Νέα Ελλάδα” πλαισίωσε ο Αντώνης Σαμαράς τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός ζήτησε ισχυρή εντολή για να οδηγηθεί η χώρα στο μέλλον και κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει ως αρνητή της προόδου και νοσταλγό του χθες.

“Για να βγούμε νικητές και να αλλάξουμε την πολιτειακή και αναπτυξιακή ταυτότητα της χώρας πρέπει να οικοδομήσουμε τη νέα Αρχιτεκτονική της, το Σύνταγμα έκλεισε τον κύκλο του, όπως και η εποχή των Μνημονίων” υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε πανηγυρική εκδήλωση της ΝΔ, χθες στο Μέγαρο Μουσικής συμπύκνωσε τις προτάσεις του κόμματος του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζοντας ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική.

Σύμφωνα με αυτές, ο κύριος Σαμαράς εισηγήθηκε
– την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του ΠτΔ και την άμεση εκλογή του από τον λαό
– ισχυρή εντολή για εξάντληση της κοινοβουλευτικής περιόδου και εξάντληση της 4ετίας
– σταθερό εκλογικό σύστημα, το οποίο μπορεί να αλλάζει μόνον από τα 3/5 της Βουλής
– ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με τη θεσμοθέτηση τριών μονίμων θέσεων Υφυπουργών Άμυνας, Εξωτερικών και Προϋπολογισμού
– έναν γενικό γραμματέα σε κάθε Υπουργείο
– την αναθεώρηση της διάταξης για την ποινική ευθύνη των Υπουργών
– τη μείωση του αριθμού των βουλευτών
– την εμπέδωση διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, και διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της οικονομικής βιωσιμότητας των μμε,
– θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ του αξιώματος του Υπουργού και του βουλευτή, τη συγκρότηση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Υιοθετώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, ο πρωθυπουργός, κάλεσε τους ψηφοφόρους να του δώσουν ισχυρή εντολή για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα επισημαίνοντας: “Για τη Νέα Ελλάδα δεν θα κάνω πίσω και δεν θα συμβιβαστώ”. Επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πολιτικές δυνάμεις της αδράνειας, που επενδύουν στον λαϊκισμό, τον φόβο και τον διχασμό, που θέλουν – όπως προσέθεσε να διαιρέσουν τον λαό και όχι να τον ενώσουν. Μίλησε για νοσταλγούς του χθες, που νοσταλγούν όλα όσα οι Έλληνες δε θέλουν να θυμούνται παραπέμποντας στους καμένους δρόμους, τους κουκουλοφόρους, που οργίαζαν και την επικυριαρχία των συντεχνιών.

Σήμερα στις 12:00 συνεδριάζει η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην Κ.Ο του κόμματος του επιχειρώντας να αναπτερώσει το ηθικό των βουλευτών του και να συσπειρώσει την εκλογική βάση της ΝΔ, δυόμιση εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να αναδείξει την κρισιμότητα των επικείμενων διπλών εκλογικών αναμετρήσεων, επαναλαμβάνοντας το δίλημμα “σταθερότητα ή αστάθεια”, ώστε να καταδείξει ότι ψήφος στην αντιπολίτευση ισοδυναμεί με επιστροφή στο παρελθόν της ανυποληψίας. Αναμένεται να περιγράψει, μάλιστα, με τα μελανότερα χρώματα το σχέδιο της αντιπολίτευσης και τις εσωτερικές της αντιφάσεις, που, όπως θα πει, μπορούν να καταστούν εξαιρετικά επιζήμιες για τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν μάλλον με ανησυχία τη ρητορική, που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η σαφέστατη απειλή της ότι θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση συνασπισμού σε περίπτωση, που η πολιτική πρόταση της Ελιάς αποδοκιμαστεί στην κάλπη. Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν με νόημα ότι δεν είναι καθόλου εύκολη και απλή απόφαση η πτώση μιας κυβέρνησης, ωστόσο, αναγνωρίζουν τη δυσχερή θέση, στην οποία έχει περιέλθει δημοσκοπικά τουλάχιστον ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωνή στον πρωθυπουργό την ώρα που μιλούσε

Ισορροπία τρόμου στην κυβέρνηση συνεργασίας – Αμηχανία και σκεπτικισμός στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά από τη “βόμβα” Βενιζέλου

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: Ο λαός δεν θα πάει στον λαϊκισμό και στο νέο “λεφτά υπάρχουν” – “Έρχεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά όχι νέο μνημόνιο”

Η Συνταγματική αναθεώρηση φέρνει… ρήγμα Σαμαρά – Βενιζέλου – «Μπηχτές» ΠΑΣΟΚ για τα σχέδια αλλαγών στο Σύνταγμα

Βόμβα Μιχαλολιάκου στο Newsit: Να διαλύσει τη ΝΔ ο Σαμαράς και να ιδρύσει νεο κόμμα – Τι είπε για Μώραλη και Μαρινάκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε