Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άρχισε η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική

Άρχισε η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ  καταθέτει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση του Γ. Παπανδρέου.

Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακρική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user v, στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει ακόμη οριστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα επικοινωνήσει μαζί του αύριο, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χ. Μαρκογιαννακης μιλώντας με δημοσιογράφους είπε πως εάν χρειαστεί η προανακριτική θα παραδώσει το πόρισμά της ακόμη και μετά το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:
Συναγερμός στη Βουλή – Βρήκαν κι άλλη διαφορά στη λίστα Λαγκάρντ

Ορίστε με τι ασχολείται η Προανακριτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε