Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αυτή είναι η προτάση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, δε μπορεί να κατατεθεί όμοια πρόταση δυσπιστίας αν δεν παρέλθει εξάμηνο. Χαμός στη Βουλή για το αν η πρόταση μομφής πρέπει να απορριφθεί ή όχι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στις 7 Νοεμβρίου με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ.

Αυτή ήταν η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Νοεμβρίου.

“Σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κοινοβουλευτική Oμάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή τη σημερινή αυταρχική αστυνομική επέμβαση στη ΕΡΤ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής”.

Σημειώνεται ότι εκείνη η πρόταση δυσπιστίας ήταν εναντίον της κυβέρνησης ενώ η σημερινή εναντίον του υπουργού Οικονομικών. Στη Βουλή ξέσπασε μεγάλη αντιπαράθεση για το αν θεωρείται νόμιμη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ή αν πρέπει να απορριφθεί, με τον Βενιζέλο να ζητάει την απόρριψή της ώς απαράδεκτη και τον Τσίπρα να κάνει λόγο για πρωταφανές πραξικόπημα σε περίπτωση απόρριψης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει εκ νέου πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Προεδρείου της Βουλής αν τελικά απορριφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Πρωτοφανές πραξικόπημα αν απορριφθεί η πρόταση μομφής

Βενιζέλος: Να απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

Τινάχθηκε στον αέρα η διαδικασία στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας απο τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα

Αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα εναντίον του Στουρνάρα – Κυβέρνηση: Αποδεχόμαστε την πρόταση, βάλλετε εναντίον εθνικών συμφερόντων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε