Κυριακή, 19 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: Προς έκτακτο Συνέδριο

ΔΗΜΑΡ: Προς έκτακτο Συνέδριο

Η ΔΗΜΑΡ αναμφίβολα ήταν ένα κεντροαριστερό μόρφωμα της μνημονιακής εποχής που κάλυπτε ευκαιριακές πολιτικές ανάγκες και ως εκ τούτου ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα έπεφτε θύμα της ίδιας της ανάγκης δημιουργίας της.

Η αποκόλληση της από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα μιας εθνικά υπεύθυνης Αριστεράς, μιας κυβερνώσας Αριστεράς η ο οποία κατάφερε τον Ιούνιο του 2012 να συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης του 6,25% και στη συνέχεια να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά.

Το λουκέτο της ΕΡΤ και οι διαφωνίες υπουργών της όπως ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης στις απαιτήσεις της τρόικας οδήγησε την ΔΗΜΑΡ εκτός κυβέρνησης και από τότε λόγω και των διαφορετικών προσεγγίσεων για την απόφαση αυτή του Φώτη Κουβέλη από στελέχη όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Ανδρέας Παπαδόπυλος κ.α. άρχισε η πολιτική κατηφόρα.

Η προσπάθεια του κ. Κουβέλη να δρομολογήσει διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς μέσα από τη δημιουργία του “τρίτου πόλου”  περιορίστηκε στην ενσωμάτωση στελεχών προερχόμενων  από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, όπως η Μαριλένα Κοππά, ο Χάρης Καστανίδης, ο Πάνος Μπεγλίτης κ.α. δεν είχε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ σε εθνικό επίπεδο διεφάνη μάλιστα από το ποσοστό της Μαρίας Γιανακάκη στη  Περιφέρεια Αττικής στον πρώτο γύρο και το οποίο τελικά “φωτογράφιζε” και το εθνικό ποσοστό την κάλπη των ευρωεκλογών, από τη στιγμή κιόλας που η πολιτική της στρατηγική πατούσε πάνω σε δύο βάρκες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανώς απογοητευμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και τον καταποντισμό της ΔΗΜΑΡ, καθώς όχι μόνο δεν κατορθώνει να μπει στην Ευρωβουλή αλλά συγκέντρωσε μόνο 1,24%,  ανακοίνωσε την έναρξη εσωκομματικών διαδικασιών για συζήτηση με αφορμή το αποτέλεσμα και τις αιτίες του, που θα οδηγήσουν σύμφωνα με πληροφορίες σε έκτακτο Συνέδριο.

Ο κ. Κουβέλης αφού ευχαρίστησε όσους στήριξαν τη ΔΗΜΑΡ και όσους αγωνίστηκαν γι’ αυτήν τόνισε τέλος ότι “είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τίποτε δεν είναι είναι το ίδιο από σήμερα – Το μήνυμα της κάλπης με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 3,7% – Οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας

Αποτελέσματα εκλογών: Ποσοστά – σοκ για τη Χρυσή Αυγή

Γερμανικός τύπος: Εθνική καταστροφή η νίκη ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα

Συγκινημένος ο Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν διαλύεται – Έκτακτο συμβούλιο τη Δευτέρα

Τραντάζεται συθέμελα η ΔΗΜΑΡ μετά το εκλογικό βατερλό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε