Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Δε φεύγει η τρόικα αν δε βρεθεί λύση στο Δημόσιο – Ζητούν σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα – Ποια είναι η μοναδική υποχώρηση που κάνουν

Δε φεύγει η τρόικα αν δε βρεθεί λύση στο Δημόσιο – Ζητούν σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα – Ποια είναι η μοναδική υποχώρηση που κάνουν

– Αδιέξοδο στη νέα συνάντηση τρόικας – Μητσοτάκη για τους δημοσίους υπαλλήλους
– Αν θέλετε παράταση στην κινητικότητα, βγάλτε μέρος των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα
– Νέο ραντεβού αύριο στις 10:00 με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
– Περίεργα παιχνίδια: Παγώνει η δόση για τρεις μήνες λέει το Reuters
Τρόικα: πείτε μας πόσοι ακριβώς απολύθηκαν από την ΕΡΤ

Ήρθαν για να μείνουν και μάλλον δε θα φύγουν αν δεν τους γίνουν τα χατίρια. Ποιοι; Οι εκπρόσωποι της τρόικας, που σήμερα είχε νέα – άκαρπη- συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο.

Την ώρα που παίζονται περίεργα παιχνίδια πιέσεων, με Ευρωπαίο αξιωματούχο να διαρρέει μέσω του πρακτορείου Reuters πως αν η Ελλάδα δε… συμμορφωθεί και δεν καταλήξει μέχρι τη Δευτέρα σε συμφωνία με την τρόικα «δεν βλέπω εκταμίευση ακόμα και μέρους της δόσης για τους επόμενους τρείς μήνες», η τροϊκανοί στυλώνουν τα πόδια και όσον αφορά στις μετακινήσεις στο Δημόσιο.

Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως και η νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξε σε αδιέξοδο και θα επαναληφθεί το πρωί της Πέμπτης, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε πως: «αποκλείεται να φύγει η τρόικα εάν δεν βρεθεί λύση για το Δημόσιο, έστω και με ορίζοντα χρόνου».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα αυτό. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους.

Όμως, στην περίπτωση αυτή, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.

Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι η τρόικα έχει δεχθεί το γεγονός της μείωσης του Δημοσίου λόγω των απολύσεων από την ΕΡΤ, ζητεί, όμως, τον ακριβή αριθμό αυτών που θα επαναπροσληφθούν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιέξοδο για την κινητικότητα – Νέο ραντεβού Μητσοτάκη – τρόικας αύριο

Reuters: Θα “παγώσει” η δόση για τρεις μήνες αν δεν πείσει η Ελλάδα τους δανειστές της!

Αποδείξεις τέλος – Χάνουμε ένα μισθό καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου

Σαρωτικές οι αλλαγές στη φορολογία – Τι προβλέπεται και τι αλλάζει για τη φορολόγηση των Ελλήνων

Οι απολύσεις στην ΕΡΤ δεν πείθουν την τρόικα!

Πλησιάζει τα 318 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε