Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ με πρωτοβουλία Τσίπρα – Επικοινωνία με ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ με πρωτοβουλία Τσίπρα – Επικοινωνία με ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Για αυτόν τον σκοπό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση» είπε και επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας».

Κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «κινείται εκδικητικά και καίει ότι βρίσκεται μπροστά της για να παραδώσει καμένη γη στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Αμύνταιο Φλώρινας θα επισκεφθεί ο Α. Τσίπρας την Τετάρτη

“Εκτός τόπου, χρόνου και ηπείρου ο ΣΥΡΙΖΑ” – Στα “μαχαίρια” κυβέρνηση – Τσίπρας για τη μικρή ΔΕΗ

Το κάλεσμα του Τσίπρα για τη μικρή ΔΕΗ – Ποιοί βρέθηκαν εκεί

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε