Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2015: Και πάλι ανατροπή σε νέο γκάλοπ – Εκτός Βουλής οι ΑΝ.ΕΛ και ο Λεβέντης

Φωτό από το action24.gr
Φωτό από το action24.gr

– Ένα μέρος της δημοσκόπησης πραγματοποιήθηκε μετά το debate του Αλέξη Τσίπρα με τον Ε. Μεϊμαράκη
– Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή
– Εκτός Βουλής παραμένει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με ποσοστό 2,5%
– Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με 2% διαφορά από τον Ε. Μεϊμαράκη

Άλλη μία δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 δείχνει και πάλι ανατροπή στις προεκλογικές προβλέψεις. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανέλθει στην πρώτη θέση με ισχνή διαφορά και τώρα επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στην πρωτιά, επίσης με ελάχιστη διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου έρχεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 27,5% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27%, με τη διαφορά να φτάνει μόλις στο 0,5%.

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή ακι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη που ισοδυναμούν με ποσοστό 6,5%.

Ακολουθούν το Ποτάμι και το ΚΚΕ που επίσης ισοδυναμούν με ποσοστό 5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα τερματίζει με ποσοστό 3,5%. Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%, ενώ και η Ένωση Κεντρώων μένει εκτός Βουλής με ποσοστό 2,5%.

Πάντως, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό στο 7% και όπως όλα δείχνουν αυτοί οι πολίτες θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η δημοσκόπηση πάντως αυτή διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη, δηλαδή ένα μέρος της μετά το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην κορυφή με 36% και ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 34%. Για τα ποσοστά της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 81% σε αρκετά δηλαδή επίπεδο, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα μόλις στο 58%. Αυτό σημαίνει πως εάν αυτό το ποσοστό αλλάξει η εικόνα θα αλλάξει το βράδυ των εκλογών.

Στα θέματα της καθημερινότητας και συγκεκριμένα για τη σταθερότητα της χώρας οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως επίσης για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε