Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δημοσκόπηση GPO: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο με διαφορά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Ενισχύει την πολιτική του θέση στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ καθ οδόν προς τις Ευρωεκλογές – σε “δεινή” θέση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στα ύψη η αδιευκρίνιστη ψήφος σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το newpost.

Διευρύνει το προβάδισμα του έναντι της Νέας Δημοκρατίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που ούτως ή άλλως κατέχει από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει Ευρωεκλογών σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 14 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20% στην πρόθεση ψήφου έναντι 13,5% της Νέας Δημοκρατίας, στην Α Αθηνών παίρνει το προβάδισμα με ποσοστό 18,5% έναντι του 18% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στη Β Αθηνών η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται με ποσοστό 22,5% έναντι του 16,4% της Νέας Δημοκρατίας.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, τρίτο η Χρυσή Αυγή, τέταρτο το ΚΚΕ και σε ελεύθερη πτώση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταδεικνύει δημοσκόπηση της GPO για το Νewpost

Σε ιστορικό ναδίρ τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που στην Περιφέρεια Αττικής αποσπά μόλις το 2,9% , στην Α Αθηνών το 3,6% και στη Β Αθηνών το 3,9%. Παραπλήσια και τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ, που συγκεντρώνει αντιστοίχως 3%, 3,6% και 3,5%. Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που παραμένει τρίτο κόμμα αποσπώντας στην Περιφέρεια Αττικής το 8,6%, στην Α Αθηνών το 9,1% και στη Β Αθηνών το 7,9%. Τέταρτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 4,8% στη Περιφέρεια Αττικής, 5,5% στην Α Αθηνών και 7% στη Β Αθηνών. Οι ΑΝΕΛ, τέλος, συγκεντρώνουν 4% στην Περιφέρεια Αττικής, 4,3% στην Α Αθηνών και 4,5% στη Β Αθηνών.

Ενδεικτικό, πάντως, της πολιτικής ρευστότητας και της σύγχυσης του εκλογικού σώματος είναι το γεγονός, ότι βάσει των ευρημάτων, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων στην Περιφέρεια Αττικής και στην Α Αθηνών, ενώ “υπολείπεται” του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθηνών. Συγκεκριμένα στο “ δεν έχω αποφασίσει ακόμη ή δεν απαντώ “ προσχωρεί το 23,9% στην Περιφέρεια Αττικής, το 21,7% στην Α Αθηνών και το 19% στη Β Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Επιχείριση Σαμαρά για συσπείρωση του φιλοευρωπαικού μετώπου

Tσίπρας: Περισσότερο από βέβαιο πως θα γίνουμε κυβέρνηση

Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ – “Στριμωγμένος” ο Κουβέλης

ΔΗΜΑΡ: Να μην γίνουν οι Ευρωεκλογές στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε