Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Έγιναν… «μαλλιά κουβάρια» στη διακομματική για το ντιμπέιτ!

Έγιναν… «μαλλιά κουβάρια» στη διακομματική για το ντιμπέιτ!

Για την ανακατανομή του τηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων εκτός Βουλής και ευρωβουλής συνεδρίαζε η διακομματική Επιτροπή, αλλά εκείνο που κυριάρχησε ήταν το ντιμπέιτ.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων σήκωσαν μανίκια και αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος θέλει και ποιος δε θέλει την τηλεοπτική μονομαχία πριν από τις εκλογές, αν θα γίνει μια μόνο ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ή αν θα υπάρξει και δεύτερη, με τη συμμετοχή όλων. Οι περισσότεροι, όμως, ζητούν τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής.

Τελικά, οριστική απόφαση δεν πάρθηκε και πλέον είναι στο χέρι τον κομμάτων να συνεννοηθούν για το τι θα γίνει… Το είπε και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, υπό την προεδρία του οποίου συνεδρίασε η διακομματική. «Εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα να αποφασίσουν ποια μορφή τηλεσυζήτησης θα οργανώσουνε και με ποια κόμματα».

Η λέξη που μπορεί να περιγράψει όσα έγιναν στη συνεδρίαση είναι μια: αδιέξοδο…

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό στο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα. «Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τον τορπιλίσει», είπε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαριώτης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην πρόταση που έχει καταθέσει, για διάλογο μεταξύ όλων των κομμάτων που εξελέγησαν, πλην της Χρυσής Αυγής. «Ισχύει η πρότασή μας προς τη ΝΔ για ανοικτό, διασταυρούμενο διάλογο μεταξύ των δυο αρχηγών. Αν η ΝΔ όντως το επιθυμεί, δεν μένει παρά να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για περαιτέρω συνεννοήσεις. Η πρότασή μας εξακολουθεί να ισχύει».

Προς ναυάγιο οδηγείται και το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο Νίκος Σαλαγιάννης, που εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν επιθυμούν την τηλεμαχία μεταξύ όλων των αρχηγών. «Είναι δραματική η κατάσταση» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρελκυστική πολιτική, την οποία, όπως είπε, ακολουθεί και η ΝΔ. Πρότεινε δε να γίνει ντιμπέιτ με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών που μετείχαν στην τελευταία σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Για παρελκυστική πολιτική από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι φοβάται την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Πάνο Καμμένο. Κατήγγειλε επίσης τη ΝΔ για το διαφημιστικό σποτ, που βγήκε χθες στη δημοσιότητα, όπου πρωταγωνιστούν παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, μίλησε για κοκορομαχία ανάμεσα στη ΝΔ και το «νέο ΠΑΣΟΚ» όπως χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δυο κόμματα πως «στήνουν ψεύτικα σκηνικά δικομματισμού για να παγιδεύσουν σε ψευτοδιλήμματα το λαό». Επανέλαβε ότι «πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί ένα ντιμπέιτ με όλους, κοινές ερωτήσεις και δημοσιογράφους, που θα επιλέξει η ΕΣΗΕΑ». «Κανένας αποκλεισμός, για κανένα κόμμα, ένα ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα» είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ντιμπέιτ ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των κομμάτων ζήτησε και η Δημοκρατική Αριστερά. Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης δήλωσε ότι το κόμμα προτείνει «ένα ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα, χωρίς δικομματισμό» και κατηγόρησε «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν να αναβιώσουν ένα παρωχημένο δικομματισμό».

Η Χρυσή Αυγή διεμήνυσε ότι αν γίνει τελικά τήλε-μονομαχία ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τότε εκείνη δεν πρέπει να αποκλειστεί, παρά τις διαφωνίες των υπολοίπων κομμάτων.

Τέλος, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Ευάγγελος Δούβλης δήλωσε σκωπτικά: «Ελπίζουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχάσει τις θέσεις του για απλή αναλογική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας στους G20: Το πρόγραμμά μας δεν βγάζει την Ελλάδα από την ευρωζώνη – Ποιοί δεν πήγαν

ΣΥΡΙΖΑ: “Στρογγυλεύουν” την γραμμή τους στο Μνημόνιο – “Δεν λέμε λεφτά υπάρχουν” – “Δεν θα διακινδυνεύσουμε την χρηματοδότηση της χώρας”

“Ζητήσαμε πρόωρες εκλογές γιατί αλλιώς θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων”

Δικάζεται σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης

Ναυάγιο στο Ντιμπέϊτ! – “Πόλεμος” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος φταίει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε