Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εισαγγελέας για το βίντεο – Μπαλτάκου – Την Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης

Εισαγγελέας για το βίντεο – Μπαλτάκου – Την Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης

Έρευνα με τη μορφή του επείγοντος διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου
– Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα
– Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα ελεγχθεί για το αν έχει τελέσει το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων
– Κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας και ο Τάκης Μπαλτάκος

Την ερχόμενη Δευτέρα κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

 

Το χρονικό του πολιτικού σάλου

Ήταν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και στη Βουλή ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης που είχε παραδεχτεί πως οι διώξεις κατά της οργάνωσης έγιναν για να μη χάσει κι άλλους ψήφους η Νέα Δημοκρατία.

Κατέθεσε στα πρακτικά και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους και προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση βίντεο.

Και λίγες ώρες μετά, βγήκε στο φως ένα βίντεο προϊόν υποκλοπής, στο οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης με κρυφή κάμερα έχει καταγράψει συνάντησή του με τον Τάκη Μπαλτάκου στο γραφείο του (τέως πια) γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Στο βίντεο, το οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί λίγο μετά την σύλληψη και τη μη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται να λέει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έγινε έξαλλος με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης γιατί δεν προφυλακίστηκαν όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται επίσης ότι οι διώξεις ασκήθηκαν γιατί έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ. Λέει επίσης ότι: “σας αφήσανε πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία”.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε “σεισμό” στην κυβέρνηση, με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει, σε μια πρώτη αντίδραση: “Αν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται, τότε δεν έχει θέση στην κυβέρνηση”.

Ακολούθησε το ραντεβού του Τάκη Μπαλτάκου με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και η παραίτηση του γγ του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διάλογοι Μπαλτάκου – Σταμάτη: Τάκη, έλα να τα πούμε, έχεις πρόβλημα

Ο Μπαλτάκος αφορμή για το “ατύχημα”; «Βόμβα» από τον Γιώργο Παπανδρέου: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!

Αιφνίδιο σύνδρομο “Χρυσή Αυγή” προσέβαλε την κυβέρνηση – Τρόμος για τις πολιτικές παρενέργειες

Σεισμός από το απίστευτο βίντεο του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο – Οργισμένοι στο Μαξίμου: Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του Α. Σαμαρά

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αντικαταστάτης Μπαλτάκου;

Μπαλτάκος: To… “κομάντο” της κυβέρνησης “μαύρο πρόβατο” – Η σχέση με τις ΕΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε