Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σεισμός από το απίστευτο βίντεο του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο – Οργισμένοι στο Μαξίμου: Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του Α. Σαμαρά

Σεισμός από το απίστευτο βίντεο του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο – Οργισμένοι στο Μαξίμου: Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του Α. Σαμαρά

 – Aμέσως μετά την παραίτηση Μπαλτάκου ο γιος του μέσα στη Βουλή χτύπησε βουλευτές της Χρυσής Αυγής
 Ο κ. Μπαλτάκος ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε
– Μαξίμου: Προσωπική ατζέντα ακολουθούσε ο Μπαλτάκος εις βάρος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
– Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ: Ο Α. Σαμαράς έχει μέτωπο με την Χρυσή Αυγή
– Υπουργός Δικαιοσύνης: Ο Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του βίντεο όπου δείχνει τον γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκο, εκ των στενοτέρων συνεργατών του πρωθυπουργού να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και στην ουσία να αφήνει βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου. 

Στο βίντεο αυτό που αποτελεί προϊόν υποκλοπής και φαίνεται πως είναι επεξεργασμένο, ο κ. Μπαλτάκος ισχυρίζεται ότι οι προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έγιναν μετά από παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. 

Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται επίσης ότι οι διώξεις ασκήθηκαν γιατί έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ. Λέει επίσης ότι: “σας αφήσανε πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, ενημερώθηκε άμεσα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ξεκαθάρισε πως εάν όλα αυτά ισχύουν δεν έχει θέσει ο κ. Μπαλτάκος στην κυβέρνηση και ζήτησε την παραίτησή του. 

Κύκλοι του Μαξίμου περιγράφουν πως ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος από τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα κάνουν λόγο για αυτονόμηση και για προσωπικό παιχνίδι του κ. Μπαλτάκου σε βάρος του πρωθυπουργού, ο οποίος του είχε εμπιστευτεί το συγκεκριμένο πόστο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Μπαλτάκος υπέβαλε την παραίτησή του και με γραπτή του δήλωση αναφέρει πως όλα όσα ελέγχθησαν σε αυτό το βίντεο είχαν σκοπό να απαλλάξουν τον ίδιο από τις πιέσεις που δεχόταν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι όπως ισχυρίζεται, τον κατηγορούσαν πως συμμετέχει σε συνωμοσία εις βάρος του. Στο τέλος της επιστολής του παραίτησης ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. 

Κύκλοι του Μαξίμου διερωτώνται γιατί επέλεξε ο κ. Κασιδιάρης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο που είχε “τραβηχτεί” τον Οκτώβριο και όχι τότε όπου γίνονταν οι προφυλακίσεις των άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό που αναφέρουν είναι πως απλά είναι μία προσπάθεια του κ. Κασιδιάρη όπως λέει και ο λαός “να γλιτώσει το τομάρι του”. 

Χαρακτηρίζουν την κίνηση του κ. Κασιδιάρη προμελετημένη και με στόχο να παγιδεύσει τον συνομιλητή του, ενώ όπως κάθε υποκλοπή έτσι και σε αυτή την περίπτωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πιθανότατα θα διωχθεί για υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού. 

Το ξύλο από τον γιο του Μπαλτάκου

Θερμό επεισόδιο με μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.


Click for more: Όλο το παρασκήνιο του επεισοδίου στη Βουλή


Υπουργός Δικαιοσύνης: Ο Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

Η κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων “χρυσαυγιτών” ζήτησε, κατηγορηματικά: “Η κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη”.

Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα από τον Ηλία Κασιδιάρη: Έχω βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο να μιλάει για τον Σαμαρά τον Δένδια και τον Αθανασίου

Επεισόδιο με το γιο του Μπαλτάκου στην Βουλή – Όρμησε μαινόμενος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

“Μας χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές ο γιος του Μπαλτάκου” – Υπέβαλαν μήνυση εναντίον του

Οργή στο Μαξίμου για Μπαλτάκο! Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του πρωθυπουργού

Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος: Τα είπα όλα αυτά για να σταματήσουν να με πιέζουν οι χρυσαυγίτες – Πολιτικός σάλος από το βίντεο με τους καυτούς διαλόγους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε