Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – “Λέτε ψέματα ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα”

ΦΩΤΟ  ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

 – Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα σε Σαμαρά και Βενιζέλο
– Κατηγόρησε τον Σαμαρά πως λέει ψέματα ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα
– Τσίπρας σε Σαμαρά: Κοιτάξτε με δεν είναι ντροπή – Σαμαράς: Κοιτάω προς τα εκεί για να μη γελάω
– Τρεις κυβερνητικοί βουλευτές έκρουσαν καμπανάκι στο Μαξίμου για την μετέπειτα στάση τους σε νέα μέτρα
– Ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης πως η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών
– Τα μεσάνυχτα η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του καλώντας τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση.

“Υποφέρει ολοένα και μεγαλύτερο μέρο του πληθυσμου κι εσείς μας ρωτάτε για ποιο λόγο κάνουμε μομφή” ανέφερε και συνέχισε “κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα”.

“Αποτύχατε να αντιμετωπίσετε έστω και στοχιεωδώς την κοινωνική κρίση” και πρόσθεσε η δυσπιστία δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του λαού προς την κυβέρνηση.

“Χιλιάδες πολίτες ισοπεδώνονται από τη φορολογική λαίπαλα” τόνισε και απευθυνόμενος στο Σαμαρά τόνισε “δε μπορείτε πρωθυπουργέ” γι’ αυτό η δυσπιστία. “Η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί πια αλλά κι εσείς δεν μπορείτε πια κύριε πρωθυπουργέ” δήλωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ιδιωτικών καναλιών και σημείωσε “Κυβερνάτε με ΜΑΤ και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα να επιβληθεί”

Μιλάτε για success story όταν οι ίδιοι οι δανειστές μιλούν για λάθος πολιτική. “Μιλάτε για success story λες και βρίσκεστε σε άλλη χώρα και χωρίς ντροπή πάνω στα ερείπια που δημιουργήσατε” πρόσθεσε. 

“Αλήθεια κύριε Σαμαρά, είναι μαχαιριά να μιλήσουμε για όλα αυτά ή μήπως είναι γκιλοτίνα για την χώρα να συμβαίνουν όλα αυτά;” δήλωσε.

“Οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα πάρετε νέα μέτρα είναι ψεύτικες κ. Σαμαρά” είπε και πρόσθεσε “με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό, κυβέρνηση και τρόικα προσποιούνται ότι διαπραγματεύονται… Λέτε ότι διαπραγματεύεστε…Τι ακριβώς διαπραγματεύεστε; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας;” ρώτησε.

Επεισόδιο με τον πρωθυπουργό

Ακολούθησε πρωταφανές επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού με αφορμή τη δήλωση που είχε ως παραλήπτη τον κ. Σαμαρά. “Προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το κουβαλάτε και στις πλάτες σας. Το αντιλαμβάνομαι, είναι βαρύ το φορτίο” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας στον Σαμαρά “Κοιτάξτε με δεν είναι κακό”. Ο πρωθυπουργός επενέβη τότε λέγοντας “Κοιτάω προς τα εκεί για να μην γελάω”.

Δείτε το βίντεο

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να επυθύνεται στον Σαμαρά και να τον ρωτάει “θεωρείτε ότι τα καταφέρατε όταν υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, όταν υπάρχουν καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα, οι καλύτεροι μεταναστεύσουν και η μεσαία τάξη εξαθλιώνεται”… και πρόσθεσε “στέγη και ψωμί ποιος θα δώσει στους ανέργους; Οι πρετεντέρηδες μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών;”.

Ο λαός με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο

Ζήτησε ισχυρή εντολή για να ακυρώσει το μνημόνιο λεγοντας χαρακτηριστικά “Μας ρωτάτε αν μπορούμε να ακυρώσουμε το μνημόνιο… Αυτό ακριβώς είναι το δράμα σας, ότι δεν μπορείτε να το ακυρώσετε. Για την ακρίβεια καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο!… Η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας”.

“Δεν μπορεί η ελληνική οικονομία να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για χρέος και χρεολύσια…. ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους” τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας “Με ρωτάτε διαρκώς πού θα βρείτε τα λεφτά για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση; Αυτοί που τα φάγανε μαζί ρωτάνε…” και πρόσθεσε “Από το λαθρεμπόριο καυσίμων το Δημόσιο χάνει 1,5 δισ. ετησίως. Από το λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμη 800 εκατ. ευρώ. Από το κλείσιμο της ΕΡΤ το Δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 200 εκατ.ευρώ, 300 εκατ.ευρώ λένε οι εργαζόμενοι. Γιατί πρέπει να πληρώνει ο λαός τις εμμονές σας;”.

Για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

“Σκάνδαλο υποβρυχίων κύριε πρωθυπουργέ… Έχετε ακούσει τίποτα γι’ αυτό; Μην ανυπομονείτε κύριε Βενιζέλο. Ένα – ένα θα τα πηδάτε τα εμπόδια σ’ αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, αν τα πηδήξετε τελικά…” ειπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε “τα υποβρύχια σαπίζουν στον Σκαραμγκά, 1200 εργαζόμενοι είναι άνεργοι και ο κ. Σάφας διεκδικεί και δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου”.

Ζήτησε εκλογές τώρα

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ζητώντας εκλογές τώρα λέγοντας χαρακτηριστικά “Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες, στους Έλληνες. Εσείς έχετε; Αν ναι, ιδού η λύση: Ιδού οι εκλογές, ιδού η Δημοκρατία”.

Βενιζέλος: Εθνικά ανεύθυνη η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε εθνικά ανεύθυνη την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. “Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας, την ώρα που επιχειρείται η έξοδος από το μνημόνιο” δήλωσε και συνέχισε “Τώρα που πρέπει να σταλεί παντού, και εσωτερικά και εξωτερικά, μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια”. Ανέφερε επίσης ότι “Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: δεν πειράζει που θα καταψηφιστεί η πρόταση μομφής, η κυβέρνηση θα πέσει”.

Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι “άτιμη η πράξη του συκοφάντη” καθώς και ότι “οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου”. Χαρακτήρισε επίσης προκλητική τη συγκέντρωση αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή λέγοντας χαρακτηρίζοντάς τη ως “καρικατούρα των αγανακτισμένων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Προσωπική επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: ‘Ατιμη η πράξη του συκοφάντη – Οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου χρειάζεται βοήθεια – ΣΥΡΙΖΑ: Εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο – Βίντεο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε