Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εξεταστική φωτιά για οικονομία

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και του υπουργού οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για την οικονομική κατάσταση που παρέδωσαν θα διερευνηθούν από την Εξεταστική επιτροπή που ….

ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες από τη Μόσχα.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η επίσημη πρόταση από το ΠΑΣΟΚ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπουτου, Χρήστου Παπουτσή.

Κατηγόρησε τη ΝΔ οτι με τις πολιτικές που ακολούθησε τινάχτηκαν στον αέρα οι προϋπολογισμοί. “Πρέπει να βρούμε ποιοί έδιναν εντολή γαι την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων,” είπε από το βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας οτι “τα επικοινωνιακά τερτίπια έλαβαν τέλος. Αντί να σιωπούν και να ντρέπονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας, εμφανίζονται ως τιμητές της αξιοπιστίας και της διαφάνειας.”
 

ΝΔ: το κόστος της λήψης νέων μέτρων δεν συμψηφίζεται με εξεταστικές

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάσσεται η ΝΔ, αλλά από το 1980 “για να δούμε πως δημιουργήθηκαν τα χρέη από τότε μέχρι και σήμερα και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”, όπως δήλωσε ο τομεάρχης οικονομικών του κόμματος Χ.Σταϊκούρας.

Ήδη πάντως κράτησε αποστάσεις από την κυβερνητική πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντάς την ως μέσο συμψηφισμού με τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

 Οι δηλώσεις του κ.Σταϊκούρα έγιναν μετά τη συνάντηση του Α.Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ερωτηθείς για την εξεταστική ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ.Παναγόπουλος είπε πως “ο ελληνικός λαός απαιτεί κινήσεις που θα δείχνουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη στον τόπο”. Ωστόσο αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ γιά εξεταστική από το 1980, ο κ.Παναγόπουλος σημείωσε με νόημα πως “δεν πρέπει να πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε και το κλαδί είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκε το ΚΚΕ και το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Αντί για εξεταστική πρότεινε να υπάρξει παρέμβαση του Εισαγγελέα στον οποίο θα αποστείλουν τον σχετικό φάκελο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε