Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ερωτήματα από τη φωτογραφία του Κασιδιάρη που σημαδεύει με καλάσνικοφ – ΧΑ: Είχε πάνω από 1.000 likes στο facebook

ΦΩΤΟ από ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟ από ΕΘΝΟΣ

Πολλά ερωτήματα εγείρει η φωτογραφία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη με όπλο τύπου καλάσνικοφ αφού σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύονται τέτοια όπλα και οι απομιμήσεις τους.

Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δείχνει τον Ηλία Κασιδιάρη να κρατά όπλο τύπου καλάσνικοφ και να σημαδεύει! Τη φωτογραφία δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τη φωτογραφία αυτή μαζί με άλλες παρόμοιες, αλλά και βίντεο σε βάρος βουλευτών της Χρυσής φαίνεται να παρέδωσε την Παρασκευή η Αντιτρομοκρατική στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ.

Επίσης όπως αναφέρει η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ, το όπλο που απεικονίζεται στη φωτογραφλια είναι τροποποιημένο τυφέκιο καλάσνικοφ με σφαίρες (από όπλο BCK) ικανές να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση. Το όπλο είναι νέας γενιάς, που δέχεται διόπτρα ακόμα και για νυχτερινή σκόπευση.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο κρατά ο Ηλίας Κασιδιάρης το όπλο μαρτυρά στρατιωτική εκπαίδευση και μεγάλη εμπειρία.

Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύονται τέτοια όπλα και οι απομιμήσεις τους και συνεπώς η κατοχή του εγείρει πολλά ερωτηματικά…

Σε βίντεο καταγράφεται επίσης ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της ΧΑ, στα πρότυπα των ναζιστικών οργανώσεων του Χίτλερ. Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με το «Έθνος», επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες για τη λειτουργία της ΧΑ ως παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Στο μεταξύ, κι ενώ στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πήρε το λόγο και έθιξε το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ειρωνικά “Μόλις ήρθα από το Αφγανιστάν για ειδική εκπαίδευση με όπλα”.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, αναφέρει μεταξύ άλλων: “H συγκεκριμένη φώτο είχε αναρτηθεί πριν κάποια χρόνια και είχε κάνει πάνω από 1000 like μέσα σε μία ημέρα… Για τους αδαείς των ΜΜΕ που πλάθουν σενάρια σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι νόμιμο (δεν είναι kalashnikov, αλλά saiga 410) δεν είναι πολεμικό, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κυνηγετικών και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευτεί με την ανάλογη άδεια κατοχής. Ο πόλεμος εντυπώσεων λόγω παντελούς έλλειψης στοιχείων συνεχίζεται…”.

Δείτε το εν λόγω βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο που “καίνε” τη Χρυσή Αυγή στα χέρια των ανακριτριών – “Στροφή” Μπούκουρα: “Νομότυπες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής”! – Έγκλημα

Αναβλήθηκε η απολογία τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ και VIDEO) – Έγκλημα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε