Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Έτσι θα γίνει η μεταγωγή Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή – Μέσα σε κλούβα και με χειροπέδες οι βουλευτές

Έτσι θα γίνει η μεταγωγή Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή – Μέσα σε κλούβα και με χειροπέδες οι βουλευτές

– Με κλούβα της αστυνομίας η μεταγωγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή αύριο στη Βουλή για την άρση ασυλίας
– Από τις φυλακές Ναυπλίου θα μεταχθεί και ο Στάθης Μπούκουρας ο οποίος πήρε άδεια από τον εισαγγελέα της φυλακής
– Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλευτισμού χειροπέδες στο Ναό της Δημοκρατίας

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι έχουν κληθεί να περάσουν το κατώφλι της Βουλής για να μιλήσουν και να ψηφίσουν, αν το επιθυμούν, στη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας τους, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ο ανεξάρτητος πλέον, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Ναυπλίου.

Ο μεν πρώτος έχει λάβει ήδη άδεια από την εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού για να έρθει αύριο στη Βουλή και να τοποθετηθεί, όπως του επιτρέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, επί του νέου αιτήματος των ανακριτριών για την άρση ασυλίας, για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Για το ίδιο αδίκημα ζητείται και η άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα.

Ο Στάθης Μπούκουρας πήρε και εκείνος άδεια από τον εισαγγελέα του συμβουλίου της φυλακής που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη, ο ίδιος έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί σχετικά με την μεταγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια.
Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Μέχρι στιγμής δε, είναι άγνωστο σε πιο σημείο θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες, δεδομένου πως από την ώρα που θα μπουν στο κτίριο δεν μπορούν να τις φορούν.
«Η Αστυνομία και η Φρουρά της Βουλής θα πρέπει να ακολουθήσουν ότι προβλέπεται και γίνεται με την μεταφορά των προφυλακισμένων στα δικαστήρια. Εκείνες είναι και μόνο που οφείλουν να μεριμνήσουν τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά τους, από ποια πόρτα θα εισέλθουν και σίγουρα τα θέματα αυτά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους Προέδρου της Βουλής για να κάνει κάτι ή όχι…» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής

Για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η άρση ασυλίας και του Νίκου Μίχου αλλά και του ανεξάρτητου πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, η ομιλία του οποίου, επίσης αναμένεται με ενδιαφέρον, δεδομένου πως φέρεται να έχει δεχτεί απειλές από τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην προβεί σε αποκαλύψεις για τη δράση της.

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή παραίτησης τους από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής είχε χαρακτηρίσει εγκληματική τη δράση της και είχε πάρει αποστάσεις, καταδικάζοντας τη και δηλώνοντας πως δεν είχε καμία ανάμειξη με αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ήθελαν να κλέψουν μηχανές μπροστά από το σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Τον Ιούνιο οι απολογίες – Πήραν προθεσμία Ζαρούλια, Αρβανίτης, Κούζηλος και Κουκούτσης

Με χειροπέδες στην Βουλή ο Γερμενής

Παιχνίδια της Χρυσής Αυγής: Αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτών από τον Λαγό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε