Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εβδομάδα παθών για το ΠΑΣΟΚ! Βενιζέλος και Παπανδρέου στα χαρακώματα

Εβδομάδα παθών για το ΠΑΣΟΚ! Βενιζέλος και Παπανδρέου στα χαρακώματα

Θερμή αναμένεται να είναι η εβδομάδα που ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ καθώς Βενιζέλος και Παπανδρέου θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους με αφορμή τη δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Alliance) κόντρα στη Σοσιαλιστική Διεθνή, και τα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός και πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται έντονα ενοχλημένος απο τις κινήσεις του Βερολίνου και ειδικότερα του SPD που την Τετάρτη και την Πέμπτη (22-23/5) με αφορμή τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του δρομολογεί τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς πολιτικού οργανισμού σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης καθώς οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής της οποίας ηγείται ο κ. Παπανδρέου έχει κλείσει τον κύκλο της.

Άποψη την οποία ασπάζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας την πρωτοβουλία του SPD, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να λάβει ρόλο και πόστο στην P.A.

Λίγα 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο θα συνεδριάσει η νεοκλεγμένη Κεντρική Πολιτιική Επιτροπή στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της μετά το Συνέδριο προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις εντός και εκτός και Ελλάδας, καθώς και ο προγραμματισμός του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα γίνει μέσα σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ΠΑΣΟΚ να πνέει τα ολίσθια, ενώ η διαμάχη βενιζελικών-παπανδρεϊκών για τα οικονομικά του κόμματος ροκανίζει ακόμη περισσότερο την ενότητα και τη συνοχή του κόμματος. Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι γνωστό αν ο Γ. Παπανδρέου θα είναι παρών στη συνεδρίαση της ΚΠΕ και τι θα πει αν μιλήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγουν στόματα για τη «μαύρη τρύπα» και ο… Θεός βοηθός!

Νέες μαχαιριές Βενιζέλου σε Παπανδρέου

Βενιζέλος: Γιώργο έβαζες το ΠΑΣΟΚ “μέσα” 10 εκατ. το χρόνο! – Αν πιστεύει ότι θίγεται ο Παπανδρέου να προσφύγει στην δικαιοσύνη!

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ θα μετέχει όπου θέλω εγώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε