Παρασκευή, 24 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βενιζέλος: Γιώργο έβαζες το ΠΑΣΟΚ “μέσα” 10 εκατ. το χρόνο! – Αν πιστεύει ότι θίγεται ο Παπανδρέου να προσφύγει στην δικαιοσύνη!

Βενιζέλος: Γιώργο έβαζες το ΠΑΣΟΚ “μέσα” 10 εκατ. το χρόνο! – Αν πιστεύει ότι θίγεται ο Παπανδρέου να προσφύγει στην δικαιοσύνη!

– Ο έλεγχος γίνεται από τους ορκωτούς λογιστές στο ΠΑΣΟΚ γιατί χρειαζόμαστε συμπληρωματικά παραστατικά
– Κατανοώ την αντίδραση Παπανδρέου για τα ταξίδια του
– Η έκθεση των ορκωτών λογιστών δεν έχει υποβληθεί ακόμα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφέστατος. Στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι: “τα προηγούμενα χρόνια, η διαχείριση στο κόμμα ήταν ελλειμματική. Είχαμε δαπάνες 30 εκατομμυρίων, έσοδα 20 εκατομμυρίων, άρα χρέος 10 εκατομμύρια το χρόνο.”

Κάπως έτσι το χρέος έφτασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος πέταξε για ακόμα μια φορά το γάντι στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι ενθαρρύνει όποιο δημόσιο πρόσωπο πιστεύει ότι θίγεται να πάει στην δικαιοσύνη. “Κατά μείζονα λόγο εννοώ τον Γ. Παπανδρέου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε επίσης ότι ο έλεγχος των εταιρειών δεν υποκαθιστά το Σύνταγμα. “δεν είναι θέμα μαύρης τρύπας”, είπε και συνέχισε: “ο έλεγχος γίνεται γιατί είναι ανάγκη να προσκομιστούν κάποια συμπληρωματικά παραστατικά”.

Υπογράμμισε ότι η έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμα. “Δεν μας ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά. Κατανοώ την αντίδραση Παπανδρέου για τα δημοσιεύματα για τα ταξίδια του.”

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κατάστασή του είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

1) οι εργαζόμενοι ήταν επί μήνες απλήρωτοι και
2) τα μισθώματα της Ιπποκράτους, της Χ. Τρικούπη και των Οργανώσεων δεν είχαν καταβληθεί για πολύ καιρό.

Είπε δε ότι κατά την εκλογή του ανέλαβε ρητή δέσμευση να υπάρξει έλεγχος των οικονομικών και να περάσει το ΠΑΣΟΚ σε άλλο μοντέλο διαχείρισης και πως ως προς αυτό ζήτησε οικειοθελώς έλεγχο από τις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες, διευκρινίζοντας ότι γίνεται από κοινού έλεγχος και όχι έξι ξεχωριστοί. Ανέφερε ότι οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ για τις δίδυμες εκλογές του περασμένου χρόνου μειώθηκαν κατά 80% έναντι των δαπανών προηγούμενων αναμετρήσεων, ενώ οι δαπάνες για μετακίνηση ετεροδημοτών μειώθηκαν κατά 95%. Οι πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος ήταν να καταβληθούν οι αποδοχές των εργαζομένων έως τον Ιανουάριο του 2013, η εκ περιτροπής απασχόληση και η παροχή κινήτρων για εθελούσια έξοδο. Επίσης έγινε επαναδιαπραγμάτευση και μείωση κατά 50% των μισθωμάτων της Ιπποκράτους και της Χ. Τρικούπη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών θα έρθει σε δύο σκέλη, ένα απολογιστικό και ένα προγραμματικό, και η οποία θα τεθεί υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων, την οποία θα προετοιμάσουν οι Παναγιώτης Αλαμάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Ρέππας, Μιλτιάδης Παπαϊωάνου και Γιάννης Ιωαννίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: Να καταργηθεί η τρόικα

Ποιος είπε ότι μπορεί να καταργηθεί η Τρόικα

«Πόρτα» ΔΗΜΑΡ σε Βενιζέλο: Θα κατέβουμε μόνοι μας στις ευρωεκλογές

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ θα μετέχει όπου θέλω εγώ

Στροφή Βενιζέλου προς… ΣΥΡΙΖΑ!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε