Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2014: Δημοσκόπηση με προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, «κλείνει» την ψαλίδα η ΝΔ

Ευρωεκλογές 2014: Δημοσκόπηση με προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, «κλείνει» την ψαλίδα η ΝΔ

Δυο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το ποσοστό του έχει σημειώσει πτώση 0,5%.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 23% έναντι 21,5% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το τρίτο μέρος κυλιόμενης δημοσκόπησης της εταιρίας Pulse για το pontiki.gr.

Ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, τα πράγματα έχουν ελαφρώς αλλάξει. Την προηγούμενη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,5% και η Νέα Δημοκρατία 20,5%.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κερδίσει» 0,5% στο ποσοστό του, αλλά η ΝΔ έχει «ανέβει», εκμεταλλευόμενη την πόλωση, κατά 1%, «κλείνοντας» έτσι την ψαλίδα κατά 0,5%.

Οριακά αυξημένα (0,5%) είναι επίσης τα ποσοστά της Ελιάς, του Ποταμιού και το «Άλλο Κόμμα», ενώ σταθεροί παραμένουν ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Οικολόγοι Πράσινοι, Γέφυρες,, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ.

Κατά 0,5% υποχωρούν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το Λευκό/Αποχή.

Μικρή μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, κατά 0,5%, δείχνει το τρίτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr.

Διαπιστώνεται ακόμη μια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες της παράστασης νίκης και της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αντίστοιχα συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, καθώς η συνολική εικόνα επιστρέφει στα δεδομένα του πρώτου κύματος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Καμμένος στο Newsit: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά στις ευρωεκλογές – Θα θέσω μόνος μου θέμα ηγεσίας αν δεν πιάσουμε τους στόχους

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Τα ποσοστά των υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες

Νέα δημοσκόπηση δίνει οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Απόλυτη ισοδυναμία σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές

Χρυσοχοΐδης κατά Βενιζέλου: Η κυβέρνηση δεν πέφτει!

Σ. Θεοδωράκης: ναι, σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Αλέξη, πάρε θέση! Κεντροαριστερά ή δεξιά;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε