Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Αλέξη, πάρε θέση! Κεντροαριστερά ή δεξιά;

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Αλέξη, πάρε θέση! Κεντροαριστερά ή δεξιά;

Το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους ψηφοφόρους ενόψει εκλογών φαίνεται πως δε θα είναι το μοναδικό που θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ετοιμάζει ακόμη ένα, για τον Αλέξη Τσίπρα αυτή τη φορά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως το δίλημμα Βενιζέλου (σ.σ. αν η Ελιά δεν πάρει υψηλά ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση) έχει αυξημένη απήχηση στην εκλογική βάση της Δημοκρατικής παράταξης, επικαλούμενοι και στοιχεία από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που φθάνουν καθημερινά στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, το βράδυ της 18ης Μαΐου και εφ όσον κανένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περάσει στον Β γύρο των δημοτικών Εκλογών στους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, ο κύριος Βενιζέλος θα καλέσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ποιον εκ των υποψηφίων της Ελιάς ή της ΝΔ θα στηρίξει το κόμμα του στις 25 Μαΐου, επιχειρώντας να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση μεταξύ Κεντροαριστεράς και Δεξιάς.

Στην εβδομάδα, που ξεκινά σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις σε συνδικαλιστές και επιστήμονες Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα, ενώ θα παραχωρήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε μεγάλα εθνικά δίκτυα. Επιπλέον, η Ελιά θα πραγματοποιήσει πολιτικές εκδηλώσεις σε Κρήτη και Αγρίνιο αναλύοντας τις θέσεις της επί συγκεκριμένων πτυχών της πολιτικής ανάκαμψης, που ακολουθεί ήδη η δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Στα χαρακώματα με τη ΔΗΜΑΡ για τα… μάτια της Κοππά!

Επιμένει στο δίλημμα για την προάσπιση της κυβερνητικής σταθερότητας μέσω ενίσχυσης της Ελιάς ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ στον απόηχο των δηλώσεων Κοππά που τόνισε πως «όποιος θέλει Σαμαρά θα ψηφίσει ΝΔ και όχι τα δεκανίκια».

Στην ποιοτική αναβάθμιση του διλήμματος «χωρίς μία ισχυρή Ελιά δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα» προχώρησε το προηγούμενο διήμερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος περιόδευσε σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη δίνοντας έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο κύριος Βενιζέλος επανέλαβε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δε νοείται ούτε κυβερνητική σταθερότητα, ούτε εθνική προοπτική και κάλεσε τους πολίτες, που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί να στηρίξουν την Ελιά για να συνεχισθεί η προσπάθεια της εθνικής ανάταξης.

Καθ οδόν προς τις κάλπες, πάντως, η πολεμική μεταξύ Ελιάς και ΔΗΜΑΡ κλιμακώνεται και αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, που κατηγόρησε τον κύριο Βενιζέλο ότι δε μπορεί να ενώσει ούτε το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως όποιοι θέλουν να ψηφίσουν Σαμαρά θα ψηφίσουν ΝΔ και όχι τα δεκανίκια.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που μέσω του εκπροσώπου τύπου του, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου μέμφθηκε την κυρία Κοππά ότι…στέλνει ψηφοφόρους στη ΝΔ καλώντας τον Φώτη Κουβέλη να τοποθετηθεί κατά πόσον συμφωνεί με τις δηλώσεις της υποψηφίου ευρωβουλευτή του.

Τη σκυτάλη πήρε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, που καταφέρθηκε κατά του κυρίου Κουβέλη λέγοντας: «Όταν κάποιος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πανικό λόγω των επιλογών του τότε φθάνει στο ανώτατο στάδιο πολιτικής απελπισίας και απρέπειας, καλεί τα μέλη και τα στελέχη ενός άλλου κόμματος σε αποστασία. Κρίμα κύριε Κουβέλη για την ιστορία και τη διαδρομή σας. Η ενωμένη Κεντροαριστερά της ευθύνης δε μπορεί να προκύψει από διχαστικά κηρύγματα».

Για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ απάντησε ο Χρήστος Μαχαίρας: «Οι επαγγελματίες του διχασμού, που έχουν υπογράψει προσύμφωνο παράδοσης της ψήφου των Δημοκρατικών πολιτών στον κύριο Σαμαρά, δε δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ευπρέπειας σε κανέναν. Πόσο μάλλον στον Φώτη Κουβέλη. Ευτυχώς που σε αυτή τη χώρα όλοι γνωριζόμαστε».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαμαράς … επ’ ώμου!

Κανονικά στις εκλογές η Χρυσή Αυγή με απόφαση του Αρείου Πάγου

Επίθεση Καράογλου σε ΣΥΡΙΖΑ: “Οπαδοί του χάους βιάζονται να ράψουν υπουργικά κοστούμια”

Στα χαρακώματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το σύνθημα “Νέα Ελλάδα”

Βαριές καταγγελίες από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά: Με έξοδα του υπουργείου Παιδείας μέσω courier “φεύγουν” προσκλήσεις υπέρ του Μώραλη

Βενιζέλος: Όλοι ντου για να βγούμε από την κρίση

Διαμαρτυρία και ΜΑΤ έξω από την ομιλία Βενιζέλου στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καρφιά Βενιζέλου για ΣΥΡΙΖΑ: “Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε