Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φοβάται τις μεγάλες περιφέρειες ο Σαμαράς – Ξεκινάει “στοχευμένη” περιοδεία

Φοβάται τις μεγάλες περιφέρειες ο Σαμαράς – Ξεκινάει “στοχευμένη” περιοδεία

– Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για το αποτέλεσμα των δίδυμων εκλογών του Μαΐου
– “Έξοδος στις αγορές ισούται με έξοδο από το Μνημόνιο” είναι το νέο moto του Μεγάρου Μαξίμου
– Βήμα προς βήμα οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης εντός του 2014
– Προσωπική στήριξη Σαμαρά σε Κουμουτσάκο, Σπηλιωτόπουλο, Ιωαννίδη, Καλαφάτη για να μη χαθούν οι δυο μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας και οι περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Στην εμπροσθοφυλακή του προεκλογικού αγώνα, που ξεκινά επισήμως αμέσως μετά το Πάσχα, τίθεται πλέον ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενισχυμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τις τουλάχιστον ενθαρρυντικές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγνκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα “εξορμήσεων” του κυρίου Σαμαρά είναι ήδη έτοιμο και περιλαμβάνει πέραν των επισκέψεων του στις πρωτεύουσες των μεγάλων περιφερειών και στοχευμένες παρουσίες του σε “ειδικά ακροατήρια”, όπου οι αναλύσεις των τάσεων της κοινής γνώμης δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία χωλαίνει πολιτικά.

Στο μέτωπο των Ευρωεκλογών, τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που παραπέμπουν σε θρίλερ ακόμη και την πρωτιά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνουν τις ελπίδες των επιτελών της Λεωφόρο Συγγρού. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι θετικές εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία θα βελτιώσουν έτι περαιτέρω τις εκλογικές επιδόσεις του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου, της ΝΔ, και “δείχνουν” προς την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλά και την επικείμενη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς σε μεγάλες περιφέρειες και Δήμους οι αντάρτικες υποψηφιότητες πληγώνουν τη Λεωφόρο Συγγρού. Συγκεκριμένα, οι συσχετισμοί στην Περιφέρεια Αττικής, όπου η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου δεν έχει κάνει το επιθυμητό γκελ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο αντάρτης Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί μεγαλύτερη δυναμική έναντι του επίσημου υποψήφιου, Γιάννη Ιωαννίδη, στο Δήμο Αθηναίων, όπου ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχοντας στα νώτα του και τον αντάρτη Νικήτα Κακλαμάνη ειναι σταθερά δεύτερος, πίσω από τον Γιώργο Καμίνη και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο Γιάννης Μπουτάρης είναι πρώτος μακράν του δεύτερου γαλάζιου υποψήφιου, Σταύρου Καλαφάτη, είναι μάλλον δυσμενείς για το κυβερνών κόμμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη αποφασίσει να στηρίξει εμπράκτως τις προαναφερθείσες υποψηφιότητες και με τη δική του φυσική παρουσία, φοβούμενος ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα έχει απολέσει τις δυο μεγαλύτερες περιφέρειες και τους 3 σημαντικότερους Δήμους της χώρας. Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάνει πράξη, όπως λένε στενοί συνεργάτες του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ενεργοποιεί τη διαδικασία μερικής τουλάχιστον αποκατάστασης των αδικιών, που έχουν υποστεί ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από την επιβολή των Μνημονίων.

Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας αλλά και την τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι σε περίπου ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμο προς λειτουργία ένα πρότυπο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων, πού θα στεγαστεί στο ανακαινισμένο κατόπιν ιδιωτικής δωρεάς Δρακοπούλειο Κέντρο στην Πλατεία Βάθη. Επιπλέον, προανήγγειλε σε επόμενο στάδιο τη δημιουργία ακόμη 4 ανάλογων κέντρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Λάρισα, όπου διαπιστώνονται μεγάλα ποσοστά φτώχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απάντησε ο Θ. Ζαγοράκης στον πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Όλα ανοιχτά ακόμα και για δημοψήφισμα από τον διευθυντή του γραφείου του Α. Τσίπρα

“Κοινωνική” κατοικία για να… αδειάσουν οι δρόμοι από τους αστέγους – Σαμαράς: Θα τους παρέχουμε στέγαση σε ακίνητα του Δημοσίου

Ανατρεπτική δημοσκόπηση αλλάζει τα δεδομένα – Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μάχη στη μία ψήφο – Δίνει 14,5% στο Ποτάμι

“Καρφιά” Χαραλαμπίδου για Τζιτζικώστα, Ιωαννίδη: “Οι υποψήφιοί μας δεν είναι τσιφλικάδες…”

Με Ζαγοράκη στο… “Euro” η ΝΔ – Τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε