Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η συνάντηση Τσίπρα – αγροτών – Κομμένη στα 2 η Ελλάδα – Κλειστός ο Μπράλος

Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η συνάντηση Τσίπρα – αγροτών – Κομμένη στα 2 η Ελλάδα – Κλειστός ο Μπράλος

– Θεωρούμε πλειοψηφικό το κομμάτι των αγροτών που απευθύνεται στην κυβέρνηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
– Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί
– Μαλλιά κουβάρια έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο Βαγγέλης Μπούτας και ο Γιάννης Παναγής
– Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών
– ”Είσαι λαγός και λαμόγιο” από τη μια, ”κοίτα ποιος μιλάει για κομματικούς στρατούς” από την άλλη
– Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο – Το σχέδιο πριν κάτσουν οι αγρότες στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα
– Συνεχίζονται τα μπλόκα, οι αποκλεισμοί δρόμων και τελωνείων αλλά και οι καταλήψεις σε εφορίες
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, και προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο η διάθεση για διάλογο που εκφράζεται από την κυβέρνηση και από μερίδα των αγροτών δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους αγρότες που επιμένουν στις κινητοποιήσεις και σκληραίνουν την στάση τους.

Στην Φθιώτιδα, ήδη οι αγρότες από την περιοχή του Δομοκού που έχουν κλείσει το δρόμο στην περιοχή Δρούγος, λίγο μετά το Δομοκό, αλλά και στην πόλη του Δομοκού. Επίσης έχουν κλείσει τον εθνικό δρόμο Λαμίας Αθηνών στο 200ό χιλιόμετρο στην περιοχή του κόμβου του Μπράλου. Εκεί βρίσκονται περίπου 70 τρακτέρ από την περιοχή του Μώλου, έχοντας κλείσει τις διαβάσεις εισόδου ή εξόδου στην εθνική οδό, αλλά και την κίνηση των αυτοκινήτων από και προς Μπράλλο και Άμφισσα. Παράλληλα, οι αγρότες με τρακτέρ που βρίσκονται στον κόμβο της Ανθήλης αποφάσισαν να συντονιστούν με τους συναδέλφους τους από Δομοκό και Ατάλαντη και να αποκλείσουν τον εθνικό δρόμο στο κόμβο του Μπράλου.

Το συγκεκριμένο σημείο, ο κόμβος του Μπράλου, είναι στρατηγικό σημείο και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο. Οι δυνατότητες που έχει η αστυνομία για να διοχετεύσει την κυκλοφορία είναι ελάχιστες και αυτές αφορούν μόνο ΙΧ αυτοκίνητα.

Επ’ αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου – Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά χθες, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να απόσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 18.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ θα προχωρήσουν σήμερα από τις 4 το απόγευμα και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας θετική ανταπόκριση σε πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν θέσει προς ικανοποίηση. Ενώ αύριο, το πρωί ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων.
Στο μεταξύ τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ αόριστον με τους αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού Α Τσίπρα στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Ωστόσο αντιτίθενται στην προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπων όλων των μπλόκων. Αυτό που επιθυμούν είναι στην συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη. Από αύριο μάλιστα, υπάρχει η κατεύθυνση και τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι) να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.

“Σκοτωμός” το πρωί στον αέρα

Ένα 24ωρο μετά την κίνηση αγροτών της Φθιώτιδας να καταθέσουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις δικές τους προτάσεις για διάλογο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών, οι τόνοι ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο με τους αγρότες να δείχνουν πλέον διασπασμένοι. Στην πρωινή εκπμπή του Mega, ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας, συγκρούστηκε με τον γραμματέα του συντονιστικού Γιάννη Παναγή. Ο κύριος Μπούτας κατήγγειλε ότι όσοι πήγαν σε διάλογο με την κυβέρνηση είναι κομματικά υποκινούμενοι. Ο αγροτοσυνδικαλιστής υποστήριξε ότι κάποιοι «έχουν διοριστεί από τον Βαγγέλη Αποστόλου» και πως ένας εξ αυτών, ο Γιάννης Παναγής, είναι στο Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης…

Από εκείνη τη στιγμή, οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές άρχισαν να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις και τα επόμενα 10 λεπτά, έδειξαν γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, πριν κάτσει ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. ”Δεν ήσουνα λαγός του Σαμαρά στην προηγούμενη κινητοποίηση; Δεν καθόσουνα στο ίδιο τραπέζι με τον Αποστόλου”; ”Λαγός είσαι εσύ κύριε Μπούτα και ντροπή σου”… 

”Δεν είπα ψέματα, ήταν διορισμένος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και το παραδέχτηκε και ο ίδιος” είπε λίγο αργότερα ο Βαγγέλης Μπούτας στον Νίκο Ευαγγελάτο, στα parapolitika 90,1 και συνέχισε: ”κάθε φορά που κάνουμε κινητοποιήσεις κάνουν τα ίδια. Τα αιτήματα που έστελαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου φάσκουν και αντιφάσκουν”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε