Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιάννης Μώραλης: Το πρόγραμμα για να γίνει Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο ο Πειραιάς

Γιάννης Μώραλης: Το πρόγραμμα για να γίνει Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο ο Πειραιάς

Μια ημέρα μετά την αποστολή της επιστολής από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννη Μώραλη, στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία τους γνωστοποίησε τις Προγραμματικές Θέσεις του Συνδυασμού και ζήτησε την υποστήριξή τους για να συμπεριληφθούν οι βασικές στρατηγικές επιλογές που περιλαμβάνονται σε αυτές στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 ΣΕΣ (ΕΣΠΑ), ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ανάπτυξη και Απασχόληση-Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Πόρων στον Πειραιά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους επαγγελματιών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, στο επίκεντρο του οποίου θέσαμε την ανάδειξή του σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών, Logistics και Εμπορίου και σε Λιμάνι αφετηρίας για την Κρουαζιέρα. Στόχοι που θα επιφέρουν πόρους στον Πειραιά πλέον των 3 δις ευρώ και συνακόλουθα 35.000 νέες θέσεις εργασίας. Για εμάς αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Για να υπάρξει δουλειά για κάθε Πειραιώτη»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Μανώλης Μανωλεδάκης – Ειδικός σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης με 20ετή προϋπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Μανωλεδάκης υπογράμμισε ότι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα διαθέσει 20,8 δις για επενδύσεις και πως ο Πειραιάς θα πρέπει να έχει κυρίαρχη θέση στην διεκδίκηση κονδυλίων κυρίως στους τομείς της Ναυτιλίας, μέσα από ένα συνεργατικό πλέγμα στον Πειραιά.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υπ. δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της Ναυτιλιακής δύναμης του Πειραιά, που αποτελεί προτεραιότητα για τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Μύρισε” εκλογές στο κέντρο της Αθήνας – Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Σαμαράς από την Δωδώνη: Η Ελλάδα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τέτοια μέρη

Kαλά ξημερώματα για τα αποτελέσματα των εκλογών! Πώς θα γίνει η διαδικασία και πότε θα μάθουμε τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε