Πολιτική

Η Ζέτα Μακρή αναλαμβάνει τη θέση του Θανάση Νάκου στη Βουλή

Η Ζέτα Μακρή στις τελευταίες εκλογές δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στον Βόλο.

Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του  βουλευτή, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.

Η Ζέττα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο, φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Το 1984 εξελέγη στο νέο, τότε, θεσμό του Συνοικιακού Συμβουλίου Μεταμορφώσεως και διετέλεσε υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλεγόταν συνεχώς, και μάλιστα πρώτη σε ψήφους, σύμβουλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ.Β. κατά την τριετία 1996 – 1999.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ και της Εξεταστικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεσίστια η σημαία στη Βουλή για το θάνατο του Θανάση Νάκου


Πέθανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5