Κυριακή, 2 Ιουν.
27oC Αθήνα

Η απάντηση Παπανδρέου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η μόλις δεύτερη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε ελληνικό έδαφος μετά την αποχώρηση του από την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τους πρώτους μήνες του 2012. Θέμα η πορεία της χώρας μετά το Μνημόνιο, ωστόσο, άπαντες αδημονούν για το πως θα σχολιάσει την “εμπλοκή” του στην υπόθεση με την απάτη στη ΜΚΟ, ως πολιτικός προιστάμενος στο Υπουργείο Εξωτερικών την επίμαχη χρονική περίοδο.

Τα προτάγματα της μετά – Μνημονίου εποχής αναμένεται να περιγράψει ευκρινώς ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μιλά αύριο σε κλειστή εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Harvard στην Αίγλη του Ζαππείου. Στο στενό περιβάλλον του κυρίου Παπανδρέου επικρατεί η άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μην περιορίζεται στο μοτίβο της επί διετίας πεπραγμένων του αλλά να αρχίσει να μιλά για το μέλλον τού τόπου και το πως θα πρέπει να διαχειριστεί η Ελληνική Πολιτεία την πορεία της χώρας στη νέα εποχή, που ανοίγεται μετά την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Καμία εμπλοκή του στην απάτη με τη ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις είναι η γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου, που μιλά αύριο στην Αίγλη του Ζαππείου – προσπάθειες να χαμηλώσουν οι τόνοι μετά τις χθεσινές δηλώσεΙς Βενιζέλου για πολιτικές ευθύνες

Πάγια θέση του κυρίου Παπανδρέου είναι πως το οικονομικό συμμάζεμα, που αποτελεί προυποτιθέμενη συνθήκη για την εφεξής ευημερία της χώρας και επιπλέον διαρκές ζητούμενο, είναι απαραίτητο να πλαισιωθεί και από τις απαραίτητες θεσμικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε ο πολίτης να εμπιστευθεί εκ νέου το πολιτικό σύστημα και κατ επέκταση το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Το ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στην υπόθεση της απάτης με τη ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις και τις βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, που τότε ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Το θέμα προσλαμβάνει και εσωκομματικές διαστάσεις για το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι αντικειμενικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες άναψαν εκ νέου φωτιές, μολονότι ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί σήμερα σιγή ασυρμάτου για το συγκεκριμένο θέμα με τους στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου να επισημαίνουν, όταν ρωτώνται, ότι με το θέμα ασχολείται πλέον η Δικαιοσύνη και ότι δεν υπάρχει κατ αυτούς κανένα θέμα για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου. Χαμηλοί τόνοι επικρατούν σήμερα και στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου μετά τις δύο χθεσινές πολύ επιθετικές ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του, ενώ συνεργάτες του επιλέγουν να μη δημοσιοποιήσουν σε αυτήν την φάση τη δυσφορία τους για τις “αμφίσημες” όπως τις χαρακτηρίζουν δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα.

Διαβάστε επίσης

Συνεργάτης Παπανδρέου: Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την έρευνα για τη σκανδαλώδη ΜΚΟ

“Καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα η στοχοποίηση Παπανδρέου”

Πολιτικές ευθύνες για τις ΜΚΟ βλέπει ο Βενιζέλος – Ζητεί να τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε