Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η «διαθεσιμότητα» Μανιτάκη έφερε τρικυμία στην κυβέρνηση – «Δεν τίθεται θέμα» διαβεβαίωσε ο Σαμαράς τον Κουβέλη

Η «διαθεσιμότητα» Μανιτάκη έφερε τρικυμία στην κυβέρνηση – «Δεν τίθεται θέμα» διαβεβαίωσε ο Σαμαράς τον Κουβέλη

– Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ
– Καθησύχασε τον Φώτη Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς
– Ενοχλημένος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης για τον παραγκωνισμό του
– «Να υπογράψει ο Στουρνάρας τις απολύσεις στο Δημόσιο» είπαν συνεργάτες του
– Στις 18:00 το νέο ραντεβού Στουρνάρα – τρόικας με ανοιχτά απολύσεις στο δημόσιο, χαράτσι και συγχώνευση Εθνικής – Eurobank
– Αύριο στις 11:00 οι τροϊκανοί θα δουν τον Αντώνη Σαμαρά

Η απόφαση να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και όσον αφορά στις απολύσεις στο δημόσιο προκαλεί κυβερνητική τρικυμία!

Ο Αντώνης Μανιτάκης, που φαίνεται να μπαίνει στον πάγο γιατί η τρόικα απέρριψε το σχέδιο για τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ και οι εξελίξεις της Παρασκευής, εκτός από την ενόχληση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκάλεσαν αναστάτωση και στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Γι’ αυτό και το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός καθησύχασε τον κ. Κουβέλη πως «δεν τίθεται θέμα Μανιτάκη», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συζήτησαν τις έως τώρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενόψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη.

Η δυσαρέσκεια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι δεδομένη. Στενοί του συνεργάτες δήλωναν, σύμφωνα με την Καθημερινή, πως «αν το πρόβλημα για την εκταμίευσης της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον Γιάννη Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή της αντίδρασης του κ. Μανιτάκη δεν ήταν μόνο η στάση της τρόικας, που ζητεί την απομάκρυνση 7.000 υπαλλήλων, αλλά και αναφορά συνεργατών του υπουργού Οικονομικών πως «είναι ο κ. Στουρνάρας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών».

Επίσης, κύκλοι του υπουργείου οικονομικών ανέφεραν πως «το ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο προκάλεσε πρόβλημα κατά τις επαφές με την τρόικα, καθότι η τριμερής δεν είναι ευχαριστημένη από τους αριθμούς αποχωρήσεων που τους έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε “διαθεσιμότητα” ο Μανιτάκης – “Να υπογράψει ο Στουρνάρας τις απολύσεις στο Δημόσιο”

Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων – Ελεγκτές “χτενίζουν” το Δημόσιο να βρουν τους κοπανατζήδες

Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Κινδυνεύεις να μείνεις στην ιστορία ως ο υπουργός – προστάτης των επίορκων των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων

Δημόσιο: θέλει απολύσεις, όχι διαθεσιμότητα η τρόικα

Οι φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ πρέπει μέχρι αύριο να γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους για αποφοίτους

Δημόσιο: δεν θέλει επιπλέον αποχωρήσεις υπαλλήλων η τρόικα


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε