Πολιτική

Η ώρα των αποφάσεων για Σαμαρά – Χαρδούβελη εν όψει τρόικας

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη συνάντηση που έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και το πρωί με τον πρωθυπουργό ενώ είχε συναντήσεις και με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας .

Νωρίτερα ο κ. Χαρδούβελης είχε συναντήσεις με τους Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα με την τρόικα

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν αύριο στις 11.30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30 π.μ.) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00).

Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα είπαν εν όψει τρόικας Βρούτσης και Χαρδούβελης

Έρχεται η τρόικα – Διαπραγματεύσεις για τις φοροελαφρύνσεις

”Το προβληματικό παιδί της Ευρώπης φαίνεται ότι πηγαίνει καλύτερα”

Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγή στο νόμο για τις απεργίες απαιτεί η τρόικα – ”Ανοίγουν” με το καλημέρα όλο το ασφαλιστικό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς