Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η τρίωρη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου μακριά από… αδιάκριτα βλέμματα

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Εν μέσω του σάλου του έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη πως η Εκκλησία εξαιρείται από τους περιορισμούς των capital controls έρχεται στο φως η άτυπη, τρίωρης διάρκειας, συνάντηση που είχαν χθες (14.10.2015) Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε (για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν αμέσως μετά την εκλογή του τον περασμένο Ιανουάριο για να ενημερώσει τον κ. Ιερώνυμο πως δεν θα ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο) τον Αρχιεπίσκοπο αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση η συνάντηση των δυο ανδρών δεν συνδέεται με τις αντιδράσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση της Εκκλησίας και την εξαίρεσή της από τους τραπεζικούς περιορισμούς.

Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φάνηκε και αυτή τη φορά να συμφωνούν. Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν να υπάρχει συναίνεση και σύνεση χωρίς αντιπαραθέσεις και να λειτουργούν από κοινού.

Η συνάντηση των δυο ανδρών είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θερμή και λειτουργική σχέση εκκλησίας – πολιτείας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και πως μπορεί να συνδράμει η εκκλησία με τα συσσίτια και άλλες δράσεις στην ενίσχυση των πλέον αδύναμων και ευπαθών ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε