Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Iάσων Φωτήλας: Έχετε καταντήσει τον πολιτισμό “Αριστερά της τσουτσούνας”

Iάσων Φωτήλας: Έχετε καταντήσει τον πολιτισμό “Αριστερά της τσουτσούνας”

Συμμαχικό ανένδοτο για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας, λέγοντας πως «θα πρέπει να συμμαχήσουμε, με ένα σκοπό, να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, να κηρύξουμε νέο ανένδοτο κατά των δήθεν δημοκρατών, αυτών που λυμαίνονται τον τόπο μας…»

Έκφραση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου που ζήτησε από τον προεδρεύοντα, να εγκαλέσει τον βουλευτή του Ποταμιού και να αποσύρει την ορολογία που χρησιμοποιήσε κατά της κυβέρνησης. Ο Ιάσων Φωτήλας, αρνήθηκε να διαγραφεί η φράση του, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ότι «μπορεί να μου κάνει μήνυση ο κ. συνάδελφος…»

Η αριστερά της τσουτσούνας…

Η φράση, πάντως που είπε ο βουλευτής του Ποταμιού αλλά δεν προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια άλλη που είχε πεί νωρίτερα στην ομιλία του, σε ένα άλλο «κρεσέντο». «Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό Πολιτισμού, όταν έχει καταντήσει τον πολιτισμό “αριστερά της τσουτσούνας…” είπε αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να διορίσει Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Βέλγο, Γιαν Φάμπρ, προκαλώντας την αντίδραση μεγάλου μέρους του καλλιτεχνικού κόσμου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε