Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Και … ξαφνικά “αγάπησαν” τη Χρυσή Αυγή – Παιχνίδια για τις ψήφους ενόψει του δεύτερου γύρου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Πόλεμος για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων
– Για συγχωροχάρτι από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εγκληματική οργάνωση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ
– Ποιοι βαφτίζουν αντιμνημονιακές της ψήφους της Χρυσής Αυγής και τις διεκδικούν στο Β’ γύρο των εκλογών

Όλα μπορούν να αλλάξουν με στόχο το καλό αποτέλεσμα της κάλπης. Όλες οι ψήφοι μπορούν να φανούν χρήσιμες και έτσι ήδη ξεκίνησε ο πόλεμος.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής τόσο στο Δήμο της Αθήνας όπου ο Η. Κασιδιάρης πήρε ποσοστό 16,1% όσο και το 11,1% του Ηλία Παναγιώταρου στη Περιφέρεια Αττικής δεν είναι αμελιταίες ποσότητες.

Κάπως έτσι οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είναι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι νεοναζί έφεραν πόλεμο μεταξύ των κομμάτων με καταγγελίες, ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πως κάποιοι χαϊδεύουν αυτιά δίνοντας όμως με τον τρόπο αυτό συγχωροχάρτι στην οργάνωση.

“Άνοιγμα” ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη άναψαν φωτιές. “Ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από τον ναζισμό και τον φασισμό” είπε ο κ. Σκουρλέτης δίνοντας αφορμή για σχόλια περί ανοίγματος προς τον ακροδεξιό χώρο. Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε πως “κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία” αλλά δεν φάνηκε να πείθει τις αντίπαλες παρατάξεις και έτσι ξεκίνησε η μάχη.

Ειδικά οι δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδης, του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, που δήλωσε ότι κατανοεί την ψήφο πολλών ψηφοφόρων αποδίδοντάς τη σε “οργή και αγανάκτηση” αλλά και η δήλωση πως “δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη” μεταφράστηκε σε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και χρειάστηκα αμέσως να διευκρινίσει πως “άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε”… Ωστόσο συμπλήρωσε πως οι ψηφοφόροι του κ. Κασιδιάρη θα πρέπει να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν… δίνοντας έτσι αφορμή για νέα σχόλια.

“Ξέχασε ο Τσίπρας τη Χρυσή Αυγή” λέει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο με ανακοίνωσή του για ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ επισήμανε πως ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε τίποτε το βράδυ των εκλογών για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, στράφηκε ευθέως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής την περασμένη Κυριακή. «Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;», ήταν το υπαινικτικό ερώτημα που διατυπώθηκε στην ίδια ανακοίνωση.
Απ’ την πλευρά του ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι “εάν για λόγους ψηφοθηρικούς πας και προσχωρείς στις θέσεις του άλλου για να αλιεύσεις ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του, αυτό είναι λάθος”.

Η Χρυσή Αυγή σε πολλούς δήμους και ειδικά στις περιφέρειες πέτυχε ποσοστά που ξεπερνούν το 6 και το 7%, και φαίνεται ότι οι περισσότερες από 430.000 ψήφοι σε όλη τη χώρα έχουν μπεί στο στόχαστρο ορισμένων ενόψει κάλπης.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε