Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καψής: Σε δυο βδομάδες η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS

Οι αρμόδιες επιτροπές θα κάνουν την απογραφή μετά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Σε δυο εβδομάδες, θα έχει παραδοθεί το κτίριο στη ΝΕΡΙΤ, είπε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής.

10-15 άτομα ήταν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν έγινε η επιχείρηση των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου, είπε στον Βήμα FM ο Παντελής Καψής και εκτίμησε ότι η ΝΕΡΙΤ θα έχει εγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο σε δυο εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Καψής θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση. Η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ.

Η διαδικασία της καταβολής αποζημιώσεων είχε διακοπεί γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας, είπε ο κ. Καψής και όταν ρωτήθηκε αν επαρκούν οι 600 εργαζόμενοι για τη λειτουργία της ΔΤ, απάντησε ότι θα γίνονται σταδιακά προσλήψεις καθώς προβλέπεται η λειτουργία δύο τηλεοπτικών καναλιών αλλά είναι άγνωστο πόσοι θα είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ο προγραμματισμός θα γίνει με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε, δήλωσε ο κ. Καψής και επισήμανε ότι η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ» κατέληξε ο υφυπουργός.

Προκοπάκης: Όλα ομαλά

«Είμαι πρακτικά σίγουρος ότι ο χειρισμός της υπόθεσης θα προχωρήσει ομαλά» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης.

Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως είναι σημαντική η προστασία τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, σημειώνοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατευθεί η διαδικασία και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της απογραφής και να προστατευθούν και οι ίδιοι οι πρώην εργαζόμενοι που δεν μετείχαν στην απογραφή.

Τέλος, επισήμανε πως βρίσκεται σε επαφή με τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και, μέχρι να παραδοθούν οι εγκαταστάσεις και τα περιουσιακά στοιχεία στη ΝΕΡΙΤ, η αρμοδιότητα παραμένει στον μέτοχο δηλαδή στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από συνεννόηση Σαμαρά – Βενιζέλου η έφοδος στην ΕΡΤ – Όλο το χρονικό της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου

ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: Αποκατάσταση της νομιμότητας

Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ: Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μιλούν στο Νewsit: “Μας διώξαν απ’ το σπίτι μας”

Καταδικάζουν τα κόμματα την εισβολή στην ΕΡΤ

Η έφοδος στην ΕΡΤ στα διεθνή ΜΜΕ

Πέρασαν… χειροπέδες στην ΕΡΤ! (ΦΩΤΟ)

Κεδίκογλου:Η επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ έγινε για ν’ αποκατασταθεί η νομιμότητα

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της ΕΡΤ

Καμμένος: Δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο

Χουντική επέμβαση η έφοδος λένε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ – Εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε