Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Καραμανλής: “Θα σας απαντήσω με επιστολή”

   Με επιστολή, ούτε καν με υπόμνημα, θα ανταποκριθεί την επόμενη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής, στην κλήση της Προανακριτικής

Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ.

    Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δ. Τσιρώνη, ο πρώην Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως την επόμενη εβδομάδα, θα αποστείλει επιστολή, με την οποία θα τοποθετηθεί για την υπόθεση.

    «Ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, η μαρτυρία του πρώην Πρωθυπουργού θα είναι κάτι πολύ σημαντικό» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης. «Ό,τι και να πει, και μία σειρά κι αν γράψει, το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά τις εκλογές επέλεξε να μιλήσει, έστω και με επιστολή, είναι σημαντικό και τιμά την Επιτροπή μας» συμπλήρωσε.

 Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, διευκρίνισε πάντως, πως «όλοι μας θα προτιμούσαμε να έλθει αυτοπροσώπως ο κος Καραμανλής. Δεν προσάγεις όμως βιαίως πρώην Πρωθυπουργό».

  Ερωτηθείς τέλος, για το πώς είναι δυνατόν να καλείται ένας πρώην Πρωθυπουργός ενώπιον μιας Προανακριτικής Επιτροπής, για μια υπόθεση, της οποίας η ζημία για το Δημόσιο δεν έχει υπολογιστεί, ο κος Τσιρώνης απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές: «Η κριτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Ακόμα και με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, η ζημία είναι επιπέδου κακουργήματος. Άλλωστε, το θέμα της επανεκτίμησης των ακινήτων για τον προσδιορισμό της ζημίας, τέθηκε στην 2η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενημερωθήκαμε για τους οίκους των εκτιμητών και τώρα τους έχουμε επιλέξει» ανέφερε ο κος Τσιρώνης.

    Σημειώνεται πάντως, ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, επέμεναν στην αυτοπρόσωπη κατάθεση του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Βατοπέδι: Καταθέτουν Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μπασιάκος, Κοντός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε