Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Καθυστερήσεις” της κυβέρνησης για το θέμα της ψήφου των μεταναστών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Χρόνο, επιδιώκει να αγοράσει ο κυβερνητικός συνασπισμός σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τη μη συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές των μη κοινοτικών μεταναστών, που προκαλεί αντιδράσεις κυρίως στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η επίμαχη τροπολογία δεν έρχεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή αλλά από την επόμενη μαζί με τη ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση του σταυρού στις Ευρωεκλογές και την αντίστοιχη για τους ετεροδημότες.

Τη διαφωνία του με την απόφαση του ΣτΕ για τη μη συμμετοχή των μη κοινοτικών μεταναστών, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας στις Περιφερειακές εκλογές δημοσιοποίησε χθες από τις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, που τόνισε ότι υπάρχει απολύτως σκόπιμη σύγχυση πάνω στο θέμα, που ξεπερνά κάθε κανόνα λογικής. Αφού υπενθύμισε ότι η απόφαση περί αντισυνταγματικότητας ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, ο κύριος Βενιζέλος παρέπεμψε στη θέση της ΚΕΔΕ υπογραμμίζοντας ότι αναλόγως θα πράξει και η κυβέρνηση, πάντα υπακούοντας στις συνταγματικές επιταγές.

Διαφωνίες εντός της κυβέρνησης για την απόφαση του ΣτΕ για τη ψήφο των μεταναστών – καθυστερεί λόγω διαβούλευσης η έλευση της τροπολογίας στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΕΔΕ αναμένεται σε σημερινή της δήλωση να τονίζει ότι επί της αρχής ότι διαφωνεί με την απόφαση του ΣτΕ, ωστόσο επιδιώκει να μην διακυβεύσει το κύρος των επερχόμενων εκλογών. Στο κυβερνητικό μέτωπο, Γιάννης Μιχελάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ήδη έλθει σε προσυνεννόηση, προκειμένου να μην έλθει άμεσα στη Βουλή η συγκεκριμένη τροπολογία αλλά να ενσωματωθεί στη νομοθετική ρύθμιση, για τη θεσμοθέτηση του σταυρού στις Ευρωεκλογές και τη διευκρίνιση λεπτομερειών για τη ψήφο των ετεροδημοτών, το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα.

Κυβερνητικός στόχος είναι να τεθούν οι κυοφορούμενες αλλαγές σε διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης, κομμάτων και ΚΕΔΕ αλλά και να διασωθούν όσες κατηγορίες νομίμων μεταναστών είναι δυνατό, όπως οι επί μακρόν διαμένοντες στη χώρα και οι ομογενείς αλλά και να μην ανοίξει η όρεξη σε κανέναν πολιτικά “επιτήδειο” να επιστρατεύσει τη “φάμπρικα” των προσφυγών, όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες.

Διαβάστε επίσης

Ν. Κακλαμάνης στον ΣΚΑΙ: Θα κατέβω υποψήφιος στην Αθήνα – Τι αποκάλυψε για τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

Πάγκαλος: Με τον σταυρό προτίμησης έχει μαζευτεί στη Βουλή η σάρα και η μάρα – Έχω κάνει σε 12 βουλές, αλλά αυτό το χάλι δεν το έχω ξαναζήσει

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

100 ημέρες πριν την εκλογική μάχη! Πρώτο κόμμα με μικρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Tι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε