Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Κρίσιμο για την άρση των όποιων παρεξηγήσεων, που έχουν προκληθεί εσχάτως στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ“58”¨αλλά και για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών, εν όψει Ευρωεκλογών είναι το μεθαυριανό ραντεβού του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας των “58”.

Στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης και των διεργασιών για τη συγκρότηση της “Ελιάς” τίθεται πλέον ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που τα τελευταία 24ωρα σταθμίζει…αντιδράσεις εντός και εκτός Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των Ευρωβουλευτών.

Ο ίδιος, άλλωστε, επεσήμανε χθες σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η θεσμοθέτηση του σταυρού αναβαθμίζει το πολιτικό ενδιαφέρον, εξασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων θεσμικών αλλαγών, εξετάζονται.

Ραντεβού Βενιζέλου με τους “58” την Πέμπτη – στην αντεπίθεση περνά η Χαριλάου Τρικούπη, που “καρφώνει” τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις αντιδράσεις του έναντι της απόφασης για τη θεσμοθέτηση του σταυρού στις Ευρωεκλογές

Μεθαύριο Πέμπτη, εξάλλου, ο κύριος Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των “58” αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Γιάννη Βούλγαρη, Χρήστο Δερβένη, Νίκο Μπίστη και Αθηνά Δρέττα, ώστε να προπαρασκευασθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επικείμενη Συνδιάσκεψη στο τέλος του μήνα, ή τις αρχές Μαρτίου, όπου θα εγκριθεί το περίγραμμα πολιτικών θέσεων της “Ελιάς” αλλά και θα λάβει την απαραίτητη νομιμοποίηση ο κατάλογος των 42 υποψηφίων, που θα πέσουν στη μάχη του σταυρού.

Ο κύριος Βενιζέλος, ωστόσο, καλείται να υποδυθεί και έναν ακόμη ρόλο, αυτόν του πυροσβέστη, καθώς η αιφνίδια απόφαση για την κατάργηση της ευρωλίστας προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε τμήμα των “58” και μάλιστα οι αντιδράσεις ορισμένων κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού τους την περασμένη Κυριακή έφθασαν έως και την απόσυρση της εμπιστοσύνης τους από το εγχείρημα της “Ελιάς”. Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο προβληματισμό εξέφρασαν τόσο ο Αρίστος Δοξιάδης όσο και ο Γιάννης Βούλγαρης, ωστόσο οι “ψυχραιμότεροι” Νίκος Μπίστης, Χρήστος Δερβένης και Γιώργος Παγουλάτος έσπευσαν να χαμηλώσουν τους τόνους, επιμένοντας ότι απαιτείται ρεαλιστική θεώρηση των πραγμάτων και από κοινού με τους υπόλοιπους φορείς του χώρου αξιολόγηση και αποτίμηση των δεδομένων.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, πάντως, οι αντιδράσεις στην κυβερνητική απόφαση για θεσμοθέτηση του σταυρού ήταν σε γενικές γραμμές θετικές. Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι πλέον θα αυξηθεί η συμμετοχή των εκλογέων στις Ευρωεκλογές, κάτι, που αναμένεται – όπως λένε – να “αφυπνίσει” την κομματική βάση του κόμματος, η οποία με τη σειρά της θα ενισχύσει την Πρωτοβουλία των “58”. Οι ίδιες πηγές, πάντως, απαντούν από χθες βράδυ στα πυρά πρώην Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ξορκίζοντας την εποχή, που αρχηγοί κομμάτων διόριζαν αφειδώς στελέχη της αρεσκείας τους σε κρίσιμες κομματικές και πολιτικές θέσεις.

Χθες, μάλιστα, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, καυτηρίασε τα λεγόμενα του προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, υπενθυμίζοντας σε σχόλιο του στο facebook τι υποστήριζε τον Μάιο του 2009: “αντί οι ευρωβουλευτές να διορίζονται από τους αρχηγούς θα πρέπει να εκλέγονται δημοκρατικά από τους πολίτες”. Ο κύριος Καρύδης σχολιάζει ότι “τώρα που γίνεται αυτό πράξη στο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν χρησιμοποιώντας αστεία επιχειρήματα, που τους εκθέτουν”. Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου επιτίθενται και κατά του Γιάννη Ραγκούση, σημειώνοντας ότι οι δομικές αλλαγές, που εκείνος ως Υπουργός είχε φέρει το 2010 είχαν υιοθετηθεί 4 μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με άμεση ισχύ.

Διαβάστε επίσης

“Βαριά χαρτιά” ρίχνουν τα κόμματα – Ανατροπές στις λίστες των υποψηφίων φέρνει ο σταυρός

Αναπόφευκτος ο ανασχηματισμός – Θα έρθει σε δόσεις!

100 ημέρες πριν την εκλογική μάχη! Πρώτο κόμμα με μικρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Tι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ν. Κακλαμάνης στον ΣΚΑΙ: Θα κατέβω υποψήφιος στην Αθήνα – Τι αποκάλυψε για τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε