Πολιτική

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής: Ο εθνικισμός είναι το μέλλον του κόσμου – Παραδέχτηκε στη Βουλή ότι έγραψε κείμενο ύμνο στον Χίτλερ

- Ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και σε αυτόν ανήκει το μέλλον του τόπου, είπε στη Βουλή ο Χρήστος Παππάς
- Ένταση κατά τη συζήτηση για άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου
- Από την Αριστερά λείπει ο ανδρισμός, βάλατε την ουρά στα σκέλια είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής
- Έχει κάνει μήνυση στον Π. Τατσόπουλο για δηλώσεις του μετά τα επεισόδια στο Χυτήριο
- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίζει «νταβατζήδες της πολιτικής» τους Χρυσαυγίτες

Για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή.
Αφορμή σήμερα η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου μετά τη μήνυση που του είχε κάνει ο Χρήστος Παππάς για τη δήλωση μετά τα επεισόδια στο Χυτήριο πως οι Χρυσαυγίτες είναι «νταβατζήδες της πολιτικής».

Ο Χρήστος Παππάς ζητά, όπως είπε ο Π. Τατσόπουλος, αποζημίωση 100.000 ευρώ «με σκοπό να χρησιμοποιηθεί η ποινική δίωξη ως βατήρας για την αστική αγωγή. Δεν ζητάω της άρση της ασυλίας μου».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ποινικοποίηση πολιτικού λόγου και πρόσθεσε πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον εγκαλεί για συνέντευξή του σε ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας λίγο μετά τα γεγονότα στο Χυτήριο. «Ήταν μία νύχτα τρόμου και διαχείρισης του τρόμου».

«Παρατάχθηκαν ως νταβατζίδες. Για τη λέξη νταβατζής με εγκαλεί ο Παππάς. Αυτό σημαίνει «προστάτης μέσω τρόμου», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα έχουμε και μία ρατσιστική επίθεση. Μας αφορά και εγκαλούμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπης», είπε και μίλησε για «προσπάθεια να δημιουργηθεί κοινωνικός μιθριδατισμός, δηλητηρίαση του εκλογικού σώματος, πράγματα αδιανόητα να τα δέχεται ως δεδομένα», συμπλήρωσε.

Και στη συνέχεια διάβασε απόσπασμα από άρθρο του Χρήστου Παππά στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, όπου εξυμνούνταν ο Χίτλερ. «Σαν σήμερα αυτοκτόνησε ο Χίτλερ… σε μια δυο γενεές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη… ο αγών συνεχίζεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, απαντώντας, δε δίστασε να παραδεχτεί πως είχε όντως γράψει το κείμενο ύμνο στον Χίτλερ. «Ευχαριστώ που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και σε αυτόν ανήκει το μέλλον του τόπου», είπε.

«Να παραδεχτούμε ότι είμαστε προστάτες, έχει δίκιο ο κ. Τατσόπουλος, της εθνικής μνήμης. Θα θέλαμε να εγκληθεί όχι για την εξύβριση τη δική μου, αλλά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε», είπε και προκάλεσε γέλια απ’ όσους κάθονταν στα έδρανα της Χρυσής Αυγής.

«Ο κ. Τατσόπουλος δείχνει τι σημαίνει Αριστερά, Αριστερά του gay parade, γιατί λείπει ο ανδρισμός. Θα έπρεπε να πει ζητώ να μου αρθεί η ασυλία. Δείξατε τι σημαίνει συριζαϊκη λογική, βάλατε την ουρά στα σκέλια», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας Τατσόπουλου – Ναι για Ο. Κεφαλλογιάννη, Ν.Κακλαμάνη, Ηλ. Παναγιώταρο, Οδ. Βουδούρη

 

Η Χρυσή Αυγή ονειρεύεται εξορίες και εκτελέσεις αριστερών στη Μακρόνησο! – Υποψήφιος βουλευτής εξηγεί πως θα κάνει σαπούνια τους αλλοδαπούς!

Τατσόπουλος: Κοιμήθηκα ομοφυλόφιλος και ξύπνησα ομοφοβικός

Πρωτοφανές! Σε δίκη οι συντελεστές του Corpus Christi!

Νταβατζήδες βουλευτές και αφιονισμένοι θρησκόληπτοι κατέβασαν το Corpus Christi

Πειραιώς Σεραφείμ: Αν μια παράσταση εμφάνιζε τον Τσίπρα κίναιδο και την Κανέλλη λεσβία…

Νέες απειλές του χρυσαυγίτη βουλευτή για το Χυτήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων έξω απο το Χυτήριο – Μάχες σώμα με σώμα, δακρυγόνα και προσαγωγές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 24
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 57