Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κόντρα με αφορμή την αυτοκτονία του 18χρονου στα Γιαννιτσά – Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε το γεγονός με το άγχος των πανελλαδικών – Τι απαντά το υπουργείο

Κόντρα με αφορμή την αυτοκτονία του 18χρονου στα Γιαννιτσά – Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε το γεγονός με το άγχος των πανελλαδικών – Τι απαντά το υπουργείο

 – Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αυτοκτονία του 18χρονου στα Γιαννιτσά μίλησε για κατάργηση των πανελλαδικών
– Πηγές του υπουργείου Παιδείας καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τον πόνο της οικογένειας του μαθητή
– Το σχέδιο πάντως του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια
 Η αστυνομία στην περιοχή εξετάζει κάθε ενδεχόμενο για το πώς οδηγήθηκε το νεαρό αγόρι στην αυτοκτονία

Το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 18χρονου στα Γιαννιτσά την ημέρα που θα ξεκινούσαν και για εκείνον οι πανελλαδικές εξετάσεις έγινε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του συνέδεσε άμεσα την αυτοκτονία του νεαρού αγοριού με τις πανελλαδικές εξετάσεις, υπογραμμίζοντας πως ο 18χρονος δεν άντεξε την ψυχολογική φόρτιση των εξετάσεων και έβαλε τέλος στη ζωή του και θα πρέπει με αφορμή αυτό να γίνουν αλλαγές στην Παιδεία. 

Αμέσως μετά από αυτή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα πηγές του υπουργείου Παιδείας τόνισαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να σεβαστεί τον πόνο της οικογένειας του άτυχου μαθητή, αλλά και την αγωνία και την προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και να σιωπήσουν. 

Το σίγουρο είναι πως από το ρεπορτάζ του NewsIt για το τραγικό αυτό περιστατικό της αυτοκτονίας προκύπτει πως δεν υπήρχε άγχος για τις πανελλαδικές εξετάσεις που να οδήγησαν τον 18χρονο σε αυτή την ενέργεια. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του NewsIt οι λόγοι που τον οδήγησαν είναι άλλοι. 

Με βάση αυτές τις πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την ανακοίνωση έκανε γκάφα ολκής, καθώς συνέδεσε το τραγικό γεγονός με την δύσκολη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με αφορμή αυτό το περιστατικό που τελικά δεν συνδέεται με τις πανελλαδικές, έδωσε μία πρώτη γεύση των προθέσεών του για την εκπαίδευση, μιλώντας ουσιαστικά για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλαδικές 2014: Οι απαντήσεις στο θέμα της Έκθεσης – Δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τον Ανθρωπισμό

Πανελλαδικές 2014: Ανοίγει η αυλαία των εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2014: Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις πανελλαδικές εξετάσεις και το νέο λύκειο

Γιαννιτσά: Πέθανε ο μαθητής της Γ Λυκείου που ”βούτηξε” στο κενό – Η αυτοκτονία που συγκλονίζει την πόλη!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε