Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία

Κουτσούμπας: Απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία

Την αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας σε επέμβαση στη Συρία εξέφρασε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην, με οποιοδήποτε τρόπο, εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση στην Συρία. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πληρώσουν ακριβά οποιαδήποτε εμπλοκή σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, ούτε τα μικρά παιδιά δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς και τα προσχήματα, που έχει η αμερικάνικη ηγεσία και οι σύμμαχοι της, σε αυτό το ζήτημα σχετικά με τα χημικά στη Συρία, «αφού μυρίζει από μακριά ότι πρόκειται για προβοκάτσια άλλων δυνάμεων και όχι βέβαια του καθεστώτος του Άσαντ. Από εκεί και πέρα νομίζουμε ότι ακόμα και ένα μικρό χειρουργικό – όπως το λένε – σύντομο πλήγμα στη Συρία, εκ’ μέρους των Αμερικάνων και των συμμάχων τους, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή αυτή», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «είναι μια περιοχή, όπου είναι πεδίο σκληρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καπιταλιστικά κράτη και διεθνών και περιφερειακά».

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «η νεολαία, ο λαός μας το εργατικό λαϊκό κίνημα θα πρέπει να επαγρυπνούν συνεχώς και να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα. Μαζί με την καθημερινή πάλη για την επιβίωση από την καπιταλιστική κρίση από την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τα αντιλαϊκά μέτρα, την πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και όλων των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων που έρχονται ξανά, οι μειώσεις των μισθών των συντάξεων, η ένταση της ανεργίας, των απολύσεων, αλλά και το τελευταίο κρούσμα με την προσπάθεια για συρρίκνωση και τελικό κλείσιμο όπως ακούγεται της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, της ΕΛΒΟ, της ΛΑΡΚΟ, θα πρέπει ο λαός μας μαζί με όλα αυτά να βάλει στα συνθήματα του, στους στόχους πάλης του, την απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε επέμβαση, τη μη συμμετοχή της, να κλείσει εδώ και τώρα η βάση της Σούδας και βεβαίως να μην δοθεί καμία άλλη διευκόλυνση όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας ή άλλες υποδομές στη χώρα μας» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας «να γίνει ξανά σύνθημα αυτό που φωνάζουν οι νέοι και οι νέες της πατρίδας στις διαδηλώσεις κάθε μέρα, ‘ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών’»

Διαβάστε

Συρία: 15 πράγματα που δεν ξέραμε για τον Μπασάρ αλ Άσαντ

“Πρόεδρε μη βομβαρδίσεις της Συρία” – Το όχι των αμερικανών σε αριθμούς έρευνας

“Ε όχι να πολεμήσουμε και στο πλευρό της Αλ Κάϊντα” – Αμερικανοί στρατιωτικοί κατά επέμβασης στη Συρία

Συρία: Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του πόλεμου! Μια θαλασσα προσφύγων σε καταυλισμούς χιλιομέτρων! ΦΩΤΟ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε