Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

“Κράχτης” ο Σαμαράς μέχρι τις εκλογές

“Κράχτης” ο Σαμαράς μέχρι τις εκλογές

«Αφιερωμένη» στον Αντώνη Σαμαρά θα είναι η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ. Ομιλίες, εξαγγελίες, παρεμβάσεις και στοχευμένες περιοδείες το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έως τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Στη «διακεκαυμένη ζώνη» της εκλογικής μάχης μπαίνει, με βαρύνοντα όσο και διακριτό ρόλο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με στόχο μεταξύ άλλων να υπερκαλύψει τη νωχελικότητα ή και την απροθυμία κεντρικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν με θέρμη τους γαλάζιους υποψηφίους εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην προώθηση της γαλάζιας προεκλογικής εκστρατείας, που έχει οριστικοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά κατέχει κεντρική θέση, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αξιοπιστία του πρωθυπουργού μαζί με τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας είναι η συνταγή επιτυχίας στις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με τους επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού

Γαλάζιοι επιτελείς εξηγούν ότι η πρωθυπουργική αξιοπιστία έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά τις πρόσφατες επιτυχίες στο πεδίο της οικονομίας και ακριβώς αυτοί οι δύο αλληλένδετοι παράγοντες, ήτοι το ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά αλλά και θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, που προοιωνίζονται ακόμη θετικότερες εξελίξεις, όπως η ελάφρυνση του χρέους και η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα είναι και οι βασικότεροι πυλώνες της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπροσθέτως, η Λεωφόρος Συγγρού δεν θα πάψει έως και τις 25 Μαΐου να διαφημίζει τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, να εξαίρει την πολιτική συνέπεια του Αντώνη Σαμαρά και να ομνύει στην ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας, επιχειρώντας έτσι να συσπειρώσει την Κεντροδεξιά βάση του κόμματος. Ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του κόμματος, εξάλλου, θα είναι το «Νέα Δημοκρατία, δύναμη σταθερότητας», που αντανακλά σύμφωνα με υψηλόβαθμους κομματικούς παράγοντες την πολιτική ασφάλεια, που αποπνέουν οι πρωθυπουργικοί χειρισμοί, ιδίως στα ζητήματα οικονομίας.

Εντός της εβδομάδος πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς πέραν των ομιλιών, που θα απευθύνει, όπου δεν θα παραλείπει να επαναλαμβάνει το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια», θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει μεταξύ άλλων και την πολιτική αμφισημία, που εκπέμπει συχνά πυκνά ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα αναμένεται να παρουσιάσει και το 10ετές αναπτυξιακό σχέδιο, αποστέλλοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν περιορίζεται στη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά πασχίζει και για την ανάκαμψη και την εμπέδωση της ανάπτυξης, ώστε να αρθούν οι αδικίες, που έχει επισωρεύσει το Μνημόνιο σε μεγάλα τμήματα του κοινωνικού ιστού.

Προς το τέλος της εβδομάδος, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του πολιτική εξόρμηση στην περιφέρεια, ξεκινώντας πιθανότατα από την Ήπειρο ή τη Δυτική Μακεδονία. Ο Αντώνης Σαμαράς θα περιοδεύσει επίσης σε περιοχές, όπου το κόμμα του καταγράφει πενιχρές πολιτικές επιδόσεις ή οι «εκλεκτοί» της σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, όπως η Θεσσαλονίκη.

Επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου μεταδίδουν κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αναλύοντας και τις κυλιόμενες μετρήσεις, που φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Θεωρούν εφικτό σενάριο την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επισημαίνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη στην παρωχημένη πλέον διαχωριστική γραμμή Μνημόνιο – αντιμνημόνιο αδυνατεί να απαντήσει στις κύριες κοινωνικές ανησυχίες και ως εκ τούτου δεν εμφανίζει τέτοια δυναμική, που να παραπέμπει σε ανατροπή του υφιστάμενου status quo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαμαράς… ξενάγησε τον Μολδαβό πρωθυπουργό στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μανιφέστο Παπανδρέου με αιχμές κατά Βενιζέλου και Σαμαρά! «Αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, τώρα θα αναρωτιούνται τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους»

Τσίπρας: “Νέο μνημόνιο από Σαμαρά – Στουρνάρα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε