Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τσίπρας: “Νέο μνημόνιο από Σαμαρά – Στουρνάρα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε δελτίο τύπου που απέστειλλε στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για ύπαρξη νέου μνημονίου, την οποία παραδέχτηκε, όπως λέει, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Τσίπρας αναφέρει πως “τις προηγούμενες εβδομάδες αποκαλύφθηκε στον τύπο το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας με την Τρόικα. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ύψιστη πολιτική πρωτοβουλία ζήτησε να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί το νέο μνημόνιο. Προχθές λάβαμε την επίσημη απάντηση του υπουργού οικονομικών, στην οποία επί της ουσίας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο. Αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο”. 

Στη συνέχεια κατηγορεί τον Γ. Στουρνάρα πως “προσβάλλει το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία μας”, αφού προδιαγράφει πως το νέο μνημόνιο δεν θα συζητηθεί στη βουλή, αλλά θα αναρτηθεί, αφού συμφωνηθεί, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών. 

“Πρόκειται για μια απροκάλυπτη κοροϊδία απέναντι στο λαό. Θέλουν το λαό να πάει στην κάλπη, χωρίς να γνωρίζει”

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει συγκεκριμένα το τί προβλέπεται από το νέο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για “απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης εργαζομένων -ακόμα και στο δημόσιο-, κατάργηση τριετιών, που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων, αλλά και νέα μείωση συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών”. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI - Σαμαράς και Στουρνάρας στη Βουλή

Ακόμη, κάνει λόγο για “μετάλλαξη της ΝΔ σε μια παράταξη, που ολοένα και περισσότερο θα θυμίζει τη Πολιτική Άνοιξη, με μια ατζέντα ακραία, ώστε να είναι ευκολότερη η υλοποίηση του σχεδίου που ονειρεύονται αρκετοί στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά για συνεργασία με τη “σοβαρή Χρυσή Αυγή”. 

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ενώ τονίζει πως “η απάντηση του λαού μας θα στεναχωρήσει την κ. Μέρκελ και τους μερκελιστές, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα δεν έζησε «success story», αλλά μια τραγωδία”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές: “Καμία θυσία για το ευρώ” – “Εάν μας εκβιάσουν οι δανειστές θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών”

Ο υποψήφιος που “παράτησε” τη ΔΗΜΑΡ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΕΛ: Ο Σαμαράς πουλάει προστασία στον Γ.Παπανδρέου

Από τις 5 Μαΐου αρχίζουν οι διαδικασίες για να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε