Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυβέρνηση για ανταρσία Β.Παπανδρέου και Γ.Παπαμανώλη: “Δεν έγινε και τίποτα!”

– Λήξαν για την κυβέρνηση η καταψήφιση της ρύθμισης από 2 βουλευτές της
– Υπάρχει προϊστορία κόντρας μεταξύ Παπανδρέου και Σηφουνάκη
– Υπερψηφίστηκε το περίφημο άρθρο 9 για την οικοδόμηση στις περιοχές Natura

Σηκώνει τους ώμους αδιάφορα η κυβέρνηση μπροστά στην ανταρσία δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι καταψήφισαν τροπολογία που προβλέπει πως απαγορεύεται η οικοδόμηση σε οικόπεδα που έχουν κλίση πάνω από 40%, στα νησιά.

Οπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες, “Η κα Παπανδρέου έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα στο παρελθον και το κατέχει καλά και ο κ. παπαμανώλης το καταψήφισε προφανώς γιατί είναι στην εκλογική του περιφέρεια.”

Από εκεί και πέρα και πιθανότατα επειδή σε λίγο καιρό δεν “θα βγαίνουν και τα κουκιά” το θέμα θεωρήθηκε λήξαν!

Η κα Παπανδρέου από νωρίς, στους διαδρόμους της Βουλής, αποκάλυπτε τις προθέσεις της να καταψηφίσει την κυβερνητική ρύθμιση, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται στη Βουλή επί του νομοσχεδίου της Τίνας Μπιρμπίλη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, με πρωτοβουλία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Η τροπολογία Σηφουνάκη έρχεται σε αντίθεση με ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το 2002 η Βάσω Παπανδρέου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, και όπως έλεγαν συνεργάτες της, αν έδινε θετική ψήφο, θα ακύρωνε τις αρχές του νομοσχεδίου που είχε εισηγηθεί και είχε ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε και ο βουλευτής Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαμανώλης. Επίσης, να προσθέσουμε πως υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε η Δημοκρατική Αριστερά, παρών δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τάχθηκαν Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.

Η κόντρα κρατάει χρόνια καθώς το 2002 ο Νίκος Σηφουνάκης είχε φέρει ανάλογη ρύθμιση στη Βουλή την οποία όμως κατάργησε επι υπουργίας της η κα Παπανδρέου.

Αντίθετα δεν υπήρξε καμμία διαρροή στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, που υποχρέωσε την Τίνα Μπιρμπίλη σε αναδίπλωση.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η τοποθέτηση της Κυβέρνησης απέναντι στην ανταρσία της κ. Παπανδρέου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε