Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λεβέντης για απλή αναλογική: Μόνο ο Τσίπρας το τόλμησε – Ο Μητσοτάκης έχει μείνει στην εποχή της φεουδαρχίας

Λεβέντης για απλή αναλογική: Μόνο ο Τσίπρας το τόλμησε  – Ο Μητσοτάκης έχει μείνει στην εποχή της φεουδαρχίας

“Ακόμα και για κακία να φέρνει το νομοσχέδιο ο Τσίπρας, για να βλάψει τον Μητσοτάκη, δεν παύει για εμάς να είναι μια ευεργεσία για τη δημοκρατική παράταξη αυτό” δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τόνισε ότι θα στηρίξει τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση:

“Θετικοί θα είμαστε, θα ψηφίσουμε σε μια τέτοια πρόταση, το είπα και στον κ.Τσίπρα αυτό, διότι είναι αίτημα 100 ετών της δημοκρατικής παράταξης. Το γίνει δηλαδή απλή αναλογική με μηδέν bonus και η Βουλή να αντανακλά την κοινωνία, χωρίς δώρα βουλευτών, αυτό είναι αίτημα από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου ο οποίος είχε πει «χώρα χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατική χώρα»”.

Ερωτηθείς αν τον φοβίζει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η χώρα θα πέσει σε ακυβερνησία απάντησε:

Το αντίθετο! Εγώ πιστεύω ότι ο κος Μητσοτάκης έχει μείνει στην εποχή της φεουδαρχίας που μπορείς με μειοψηφία στον λαό να γίνεις η πλειοψηφία στη Βουλή! Εγω θεωρώ ότι θα ωριμάσουν τα πράγματα αμέσως και η χώρα θα πάει σε συναινέσεις και δεν θα έχουμε και το φαινόμενο των ρουσφετιών, των διορισμών, των παρανομιών γιατί κάθε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να παραμένει προέβαινε σε παρανομίες, διόριζε, έκανε με σκοπό την επανεκλογή της. Δεν θα είχαμε πτωχεύσει αν το είχαμε κάνει νωρίτερα αυτό!

(…) Ο ίδιος ο Τσίπρας άμα τον ακούσετε λέει ότι άλλα έλεγα άλλα συνάντησα. Ο Μητσοτάκης αυτά που λέει ότι θα έχει 123 χιλιάδες θέσεις εργασίας καινούργιες κάθε χρονο θα τα τηρήσει; Τήρησε ο Σαμαράς τίποτα από αυτά που έλεγε, τήρησε ο Καραμανλής, τήρησε κανένας τους; Άρα τι επικαλούνται, αυτά είναι επιχειρήματα γελοία! Ο Μητσοτάκης απλά ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει αυτοδύναμος πότε αν γίνει απλή αναλογική και γι’ αυτό λέει αυτά που λέει. Είπε «είναι έγκλημα να εφαρμόσουμε την απλή», δηλαδή η Φιλανδία, η Γερμανία που έχει απλή αναλογική, το Βέλγιο, η Ολλανδία, είναι εγκληματίες; Απλά ο Μητσοτάκης είναι ανίσχυρος να αντιληφθεί ότι άλλαξαν τα πράγματα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορούν να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι:

Έτσι πιστεύω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 149 και του μείνανε 144, είναι 5 άτομα ανεξάρτητοι. Αυτοί δεν τους συμφέρει η ενισχυμένη, εγώ πιστεύω ότι θα ψηφίσουν όλοι οι ανεξάρτητοι. Περιμένουμε 100 χρόνια ένα νομοσχέδιο για όποιον λόγο, ακόμα και για κακία να το φέρνει ο Τσίπρας, για να βλάψει τον Μητσοτάκη, να κάνω τη δεύτερη ανάγνωση που λένε στην ΝΔ, δεν παύει για εμάς να είναι μια ευεργεσία για τη δημοκρατική παράταξη αυτό. Κάτι που δεν τόλμησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κάτι που δεν τόλμησε κανένας άλλος το αποτόλμα ο Τσίπρας και αυτό οφείλουμε δημόσια να το αναγνωρίσουμε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει; Πιστεύω ότι θα ψηφίσει, κατάργηση bonus και ψήφο στα 17. Ο Κουτσούμπας, αφού αυτό είναι αίτημα της Αριστεράς, μπορεί να προσθέτει και άλλα, αλλά αφού δεν γίνονται όλα! Δηλαδή ζητάς 10 γίνονται τα 8 δεν ψηφίζεις; Δεν υπάρχει δικαιολογία!

Ο Θεοδωράκης το έχει βρει με τη ΝΔ και έχει αναμασήσει κάτι ανοησίες.

Κυκλοφορεί και λέει ότι χρειάζεται bonus, να μειωθεί λίγο, κάθε ένα πόντο να δίνουμε δυο βουλευτές… κάτι ηλιθιότητες, με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι πράγματα αυτά για ένα κόμμα που έχει 1% και 1,5%! Δεν μπορεί να έχεις 1%-1,5% και να είσαι υπέρ του bonus! Είσαι τρελός! Άρα τα έχει βρει με τον Μητσοτάκη και συντάσσεται μαζί του. Αυτή την άποψη έχω γιατί δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση.

Το μισό ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφίσει υπερ. Το ΠΟΤΑΜΙ καταρχάς έχει διαλυθεί ήδη, ο Θεοδωράκης τον εαυτό του εκπροσωπεί..”
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε