Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Live News»: Γιατί ο Κώστας Καραμανλής έκανε τη χθεσινή παρέμβαση – Πού στόχευε

«Live News»: Γιατί ο Κώστας Καραμανλής έκανε τη χθεσινή παρέμβαση – Πού στόχευε

Μηνύματα για τις παρακολουθήσεις και τα ελληνοτουρκικά έστειλε ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση στα Ανώγεια στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη. 

Ο ίδιος αφού μίλησε για τη συνεισφορά του Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην πολιτική ζωή του τόπου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και στην παράταξη της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας μιλώντας για την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον που είναι γεμάτο κινδύνους.

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι τα ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο, ακόμα περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα παρακολούθησης πολίτικού αρχηγού, δημοσιογράφων ή πολιτών. Η κάθαρση τότε επέρχεται όταν τα θέματα αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν γίνεται να μείνουν σκιές. Φως, άπλετο φως. Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, πέρα από τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο πρώην πρωθυπουργός, η στόχευσή του θα μπορούσε να είναι και πιο υψηλή.

Όπως τόνισε η έμπειρη δημοσιογράφος, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε υπερκομματικός στην ομιλία του ίσως γιατί στοχεύει σε μια οικουμενική κυβέρνηση στην οποία επιθυμεί να αναλάβει υψηλότατο κυβερνητικό αξίωμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις