Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη σήμερα 17/05

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη σήμερα 17/05

Μετά από πολύ καιρό η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έγινε δια ζώσης με τους δημοσιογράφους να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. 

Με ένα έντονο Σαββατοκύριακο να έχει προηγηθεί με πολλούς να θεωρούν ότι η πανδημία έχει τελειώσει ενώ δεν συμβαίνει αυτό και πολλές να είναι οι παραβιάσεις που έχουν γίνει η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι οι έλεγχοι θα είναι πολλοί και αυστηροί. Το έκανε σήμερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη σύσκεψη για την πανδημία. 

Η κα Πελώνη είπε ότι οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί από εδώ και πέρα και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν για εμβολιασμό και να κάνουν χρήση των self test. Η κα Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν αποκλείεται αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο όπου υπάρχουν εξάρσεις.

Όπως τόνισε, «τα προηγούμενα 24ωρα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατέγραψαν παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Το Σάββατο σε  72.911 ελέγχους, καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων,  επιβλήθηκαν πρόστιμα  151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οκτώ επιχειρήσεις.  Ήδη, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και συνεχίζουν ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους». 

Δείτε όλη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις