Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Λοβέρδος: Μεταξύ ΔΗΜΑΡ και “58”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

“Δεύτερες” σκέψεις επικρατούν προσφάτως στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με τη μέχρι πρότινος δεδομένη πολιτική συμπόρευση της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα με τη ΔΗΜΑΡ – η συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την περίοδο των εορτών και ο προβληματισμός για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΔΗΜΑΡ. Πάντως πηγές δίπλα στον Ανδρέα Λοβέρδο επιμένουν ότι δεν υπάρχει αμφιταλάντευση μεταξύ ΔΗΜΑΡ και 58 και επισημαίνουν οτι η συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ είναι στην τελική της ευθεία.

Σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το πολιτικό της μέλλον καλείται να λάβει άμεσα η “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα” του Ανδρέα Λοβέρδου, εν όσω εισέρχονται στην τελική τους ευθεία οι διεργασίες, στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η συνάντηση που ήταν να γίνει εντός της ημέρας του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν θα γίνει καθώς ο κύριος Λοβέρδος δεν επιστρέφει τελικά σήμερα από την Κύπρο. 

Η συνάντηση θα γινόταν προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον τα δύο κόμματα θα συμπορευθούν εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών, συγκροτώντας τον “τρίτο πόλο”.

Ανατροπές στο τρίγωνο Χαριλάου Τρικούπη – Αγίου Κωνσταντίνου – Βαλαωρίτου. Πως η προσωπική επαφή του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και η πολιτική περιδίνηση της ΔΗΜΑΡ αλλάζει τα δεδομένα

Το ραντεβού όταν γίνει μόνον τυπικό δεν θα είναι, και αυτό γιατί φαίνεται ότι στον άξονα Αγίου Κωνσταντίνου – Βαλαωρίτου υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες προς διευθέτηση προκειμένου να επισημοποιηθεί ο “πολιτικός γάμος”. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πλέον προβληματισμός στο στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς κομμάτι της ΔΗΜΑΡ δείχνει να αναθεωρεί τον πολιτικό της προσανατολισμό, “λοξοκοιτάζοντας” προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγική με την οποία δε συμφωνεί η “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”. Επιπλέον, οι επιδιώξεις Λοβέρδου περί μιας Συμπαράταξης με τη ΔΗΜΑΡ επί τη βάση νέου ονόματος και συμβόλου φαίνεται ότι προσκρούουν στο τρικυμιώδες εσωκομματικό σκηνικό της ΔΗΜΑΡ και τις αποφάσεις του προσφάτου Συνεδρίου της. Αντίβαρο, βεβαίως, σε όλα αυτά είναι η καλή σχέση Κουβέλη – Λοβέρδου, που μπορεί να οδηγήσει σε μία συμφωνία κυρίων.

“Για εμάς πρωταρχική επιλογή είναι η συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές επιλογές” σημειώνει με νόημα στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επισημαίνει ότι η “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα” δε συζητά την ενσωμάτωση ή την αφομοίωση της από τη ΔΗΜΑΡ, ούτε μπορεί στην παρούσα φάση να ανταποκριθεί θετικά στο προσκλητήριο των “58”, υπό τους υφιστάμενους συσχετισμούς. Η περίοδος, πάντως, της ψυχρότητας στις σχέσεις Χαριλάου Τρικούπη – Βαλαωρίτου έχει περάσει ανεπιστρεπτί και αυτό το πιστοποιούν δύο συναντήσεις με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsit, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος ήλθαν πιο κοντά κατά την εορταστική περίοδο και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, που αφορούν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς σε πολύ καλό κλίμα. Επιπλέον, ο κύριος Λοβέρδος συνάντησε προ ημερών στο πλαίσιο κοινωνικής υποχρέωσης δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπου εκ νέου διαπιστώθηκε πολύ καλό κλίμα στις μεταξύ τους συζητήσεις. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν ότι κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα, που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να εξεύρουν σημεία πολιτικής σύγκλισης και διατηρώντας την πολιτικής τους αυτοτέλεια να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο των “58” για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές.

Πάντως πηγές δίπλα στον Ανδρέα Λοβέρδο επιμένουν ότι δεν υπάρχει αμφιταλάντευση μεταξύ ΔΗΜΑΡ και 58 και επισημαίνουν οτι η συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ είναι στην τελική της ευθεία.

Διαβάστε επίσης

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης;

Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τίμησε την υπογραφή της”

Ο κύβος ερρίφθη!

Ναι μεν αλλά ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ! Τι ζητούν να αποσυρθεί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε