Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Market pass: Στον επόμενο μήνα θα μεταφέρεται το ποσό που δεν έχει δαπανηθεί λέει ο Νίκος Παπαθανάσης

Market pass: Στον επόμενο μήνα θα μεταφέρεται το ποσό που δεν έχει δαπανηθεί λέει ο Νίκος Παπαθανάσης

Διευκρινίσεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σχετικά με το market pass, για την επιδότηση τροφίμων και βασικά είδη.

Ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, σημείωσε πως το market pass θα δοθεί βάσει εισοδημάτων του 2021. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι, αν κάποιος δεν καταναλώσει το ποσό που θα του καταβληθεί είτε στην άυλη κάρτα είτε στο λογαριασμό του, το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.

Σημείωσε πως δεν υπάρχει προϋπόθεση δαπάνης των χρημάτων, για την καταβολή τους. Η μεταφορά της επιδότησης μέσω market pass, είτε μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό είτε στην άυλη κάρτα θα παραμένει στο λογαριασμό ή την κάρτα του δικαιούχου.

Δεν θα χρειαστεί κάτι, πέραν της αίτησης, δεν θα ζητηθούν δηλαδή αποδείξεις και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα όπως θέλει είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση που δεν θα δαπανηθούν τα χρήματα μόνο της άυλης κάρτας θα «εξαφανίζονται» μετά από έξι μήνες.

 

«Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα, έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και προσπαθούμε να καλύψουμε το πρόβλημα με μέτρα» και αναφερόμενος στο «Καλάθι του νοικοκυριού» είπε πως «εδώ και εβδομάδες κανένα προϊόν δεν είχε αύξηση».

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από την Ευρώπη», παρατήρησε και είπε πως, «κανένα κράτος δεν μπορεί να καλύψει 100% το κύμα ακρίβειας».

Για το θέμα που έχει παρατηρηθεί με τη μείωση της τιμής και της ποσότητας, σημείωσε πως, «έχουμε επιβάλλει πρόστιμα και σε λίγο θα δείτε και διαφορετική σήμανση. Εμείς ελέγχουμε το ποσοστό κέρδους».

«Βεβαίως και υπάρχει αισχροκέρδεια», παραδέχθηκε σημειώνοντας πως, «πάνω από 4000 πρόστιμα για την αισχροκέρδεια».

Σχετικά με το «Καλάθι της Σαρακοστής» ο Νίκος Παπαθανάσης είπε πως, από την άλλη εβδομάδα, οπότε θα ανακοινωθούν στα σαρακοστιανά, θα υπάρχουν 60 αντί για 40 προϊόντα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις