Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μετωπική κυβέρνησης – ΚΚΕ για το ΠΑΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατά πολλούς ο τρόπος αντίδρασης της αστυνομίας στην κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση από μέλη του ΠΑΜΕ ήταν μια… πρόβα και ένα μήνυμα προς το ΚΚΕ πως η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει στους αγρότες (τους οποίους στηρίζει το ΚΚΕ) να κλείσουν κανένα δρόμο.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Βρούτσης, προκαλώντας την αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία τον προκάλεσε να δείξει το βίντεο με τις καταστροφές που ισχυρίζεται στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε το βίντεο

“Ενα πράγμα ζητάμε απο τον υπουργό εργασίας, να φέρει το βίντεο στη πλατεία Συντάγματος με τις ταχα καταστροφές που έκαναν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για προκλητικές δηλώσεις που ξεσήκωναν. Οταν μια κυβέρνηση δεν ειναι διατεθημενη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ενα λαό που υποφέρει τότε δεν εχει άλλη λύση παρα το ξύλο, ο λαός εχει πολυ μεγαλύτερη δύναμη” δήλωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα η οποία μετέβη στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι στη ΓΑΔΑ έφτασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλης.

Δείτε το βίντεο

«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και τόνισε ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα και πως η επιδρομή στο γραφείου του κ. Βρούτση και οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ζητά την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και καταγγέλλει «τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές».

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα» και προσθέτει ότι «η κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή».

«Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν», συμπληρώνει το ΚΚΕ και ζητεί να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμπλοκές σώμα με σώμα, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας

Νέα επεισόδια ΜΑΤ-ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας – Δυο τραυματίες

Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το γραφείο του Βρούτση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε