Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μήνυση Κουμουτσάκου για τον ξυλοδαρμό του – Ακόμα ψάχνουν τους δράστες

Μήνυση Κουμουτσάκου για τον ξυλοδαρμό του – Ακόμα ψάχνουν τους δράστες

– Σε αντίθεση με την Αστυνομία οι δράστες της επίθεσης στον Βουλευτή Γ. Κουμουτσάκο επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά!
– Ο ίδιος προσκόμισε φωτογραφίες στην αστυνομία καταθέτοντας μήνυση
– Παρέμβαση και από τον εισαγγελέα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος χθες δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από άτομα που ακόμα αναζητούνται από την αστυνομία. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν συνέλαβαν όσους βιαιοπράγησαν εναντίον του αλλά και απέτυχαν να τον προστατεύσουν.

Ο πρώην υπουργός, που παρέμεινε για λίγη στο γραφείο του εισαγγελέα, προσκόμισε με τη μήνυσή του και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν.

«Ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία», χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών σωματείων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλου. O κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι είναι πίσω από την άνανδρη και φασιστική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα.

«Όπως θα απαιτούσε κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των γνωστών- στο πανελλήνιο δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών-πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν, εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν τη Δημοκρατία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν».
«Η κυβέρνηση από την πλευρά της», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, «πρέπει έμπρακτα να προστατεύσει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη [σ.σ.: των δραστών] είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία».

«Θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία, θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με την Δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε:
«Ο κ. Φίλης έδειξε ότι δεν ελέγχει τα λεγόμενά του, δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Αν δεν το καταλάβει ο ίδιος μπορεί να το καταλάβει ο πρωθυπουργός».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, κ. Τόσκας δήλωσε αισιόδοξος για τις έρευνες, ωστόσο ακόμη οι αστυνομικοί δεν έχουν να του… προσφέρουν μια σύλληψη που θα δικαιολογεί την αισιοδοξία του.  Ουσιαστικά είναι έξι τα άτομα που φαίνεται να επιτίθενται εναντίον του βουλευτή. Ο πρώτος, ο ψηλός νεαρός με το καπέλο είναι αυτός που χτυπάει άσχημα στο πρόσωπο τον Γ. Κουμουτσάκο, είναι άλλοι τέσσερις που τον σπρώχνουν και του σκίζουν τα ρούχα σε μια προσπάθεια να τον τραβήξουν έξω απ’ τον κλοιό που προσπαθούν να φτιάξουν γύρω του οι αστυνομικοί, ενώ υπάρχει και ένα έκτο πρόσωπο που του καταφέρει νέο χτύπημα σε δεύτερο χρόνο και όταν οι αστυνομικοί έχουν οδηγήσει προς τα πίσω τον βουλευτή.


Αν και οι παρόντες αστυνομικοί, άνδρες των ΜΑΤ θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει άμεσα σε προσαγωγές επί τόπου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της δεκάδες βίντεο που την βοηθούν στην ταυτοποίηση των δραστών.


Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ των προσαχθέντων χθες ήταν και ο επονομαζόμενος “γυμναστής της Χρυσής Αυγής” Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν το άτομο αυτό εξετάστηκε και δεν προέκυψε πως έχει σχέση με την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο επονομαζόμενος και “γυμναστής” προέβαλε και ισχυρό άλλοθι.
Όλα προς το παρόν δείχνουν ότι οι αστυνομικοί “έχουν” την ταυτότητα του νεαρού που φαίνεται να καταφέρνει γροθιά στο πρόσωπο του κ. Κουμουτσάκου ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έμμεσα έχουν ταυτοποιηθεί κάποιοι άλλοι από τους έξι συνολικά ανθρώπους που εμπλέκονται στο επεισόδιο ενώ έχουν γίνει και έρευνες στα σπίτια των υπόπτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι δράστες φαίνεται ότι προσπαθούν να αποφύγουν τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η αισιοδοξία της ΕΛ.ΑΣ. πως θα υπάρξουν γρήγορα εξελίξεις έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες όπου έχουν καταγραφεί πρόσωπα και πράξεις και έτσι είναι εύκολη η ταυτοποίηση που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. Αρκετές ελπίδες “τρέφει” η ΕΛ.ΑΣ. για το αποτέλεσμα της εξέτασης των οδηγών των λεωφορείων που μισθώθηκαν από το Μενίδι για να μεταφέρουν οπαδούς της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.  

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε