Σάββατο, 1 Ιουν.
27oC Αθήνα

Μόνος και έρημος μιλούσε για τις αποδοχές βουλευτών

Μόνος και έρημος μιλούσε για τις αποδοχές βουλευτών

Μετά τις αποκαλύψεις πως οι αποδοχές των βουλευτών έμειναν ανέγγιχτες στον προϋπολογισμό του 2014, πολλοί ήταν εκείνοι οι βουλευτές που έσπευσαν να δείξουν αυτό είναι κάτι απαράδεκτο και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Με “πασαρέλα” σε διάφορα μέσα ενημέρωσης έδειχναν την αντίθεσή τους στο γεγονός πως δεν υπήρξε καμία μείωση στις βουλευτικές αποζημιώσεις. Βέβαια υπήρξαν και εξαιρέσεις όπως στην περίπτωση του κ. Τζαμτζή.

Ωστόσο, όταν το θέμα έφτασε στη Βουλή προς συζήτηση τη Δευτέρα βρεθήκαμε μπροστά σε μία έκπληξη! Μόνο ένας βουλευτής βρισκόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βλάχο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προφανώς είχαν εξαντλήσει τις παρεμβάσεις τους όχι στη Βουλή αλλά στις τηλεοράσεις.

Ο κ. Βλάχος ζήτησε για τις βουλευτικές αποδοχές να υπάρξει ένας λογικός μισθός και βιβλίο εσόδων-εξόδων. Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχε τρία γραφεία και πλέον λειτουργεί το ένα σημειώνοντας πως “αν πρέπει κι εμείς να κάνουμε κι άλλες μειώσεις”.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος τάχθηκε υπέρ “όμως πρέπει να περνάμε και με αυτά που έχουμε. Έχουμε όμως και πρέπει να έχουμε λιγότερα”. Κατέθεσε την πρότασή του επίσης να υπάρξει διαχωρισμός του μισθού και των εξόδων, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί “οι πρώην πρόεδροι της Βουλής να έχουν γραφεία”.

Μετά από αρκετή ώρα μοναξιάς πάντως, οι βουλευτές άρχισαν να μαζεύονται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπερασπίστηκε με θέρμη τα λεφτά που παίρνουν οι βουλευτές και κατακεραύνωσε εκείνους που ζητούν μειώσεις

Προκλητικές ακόμα οι αποδοχές των βουλευτών – Στα 6.478.000 ευρώ τα επιδόματα για να οργανώσουν τα γραφεία τους – Στα “μαλακά” και οι υπάλληλοι

Γαλαντόμος με “ξένα λεφτά” ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για καθαριότητα και τηλέφωνα

Ποια υπουργεία είναι οι κακοί μαθητές στα οικονομικά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε