Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Μπρος αντάρτες βουλευτές και πίσω τρόικα για Σαμαρά, Βενιζέλο – Τα αγκάθια και η κυβερνητική συνοχή που… απειλείται

Μπρος αντάρτες βουλευτές και πίσω τρόικα για Σαμαρά, Βενιζέλο – Τα αγκάθια και η κυβερνητική συνοχή που… απειλείται

– Υπό τον πρωθυπουργό και παρουσία Βενιζέλου συνεδριάζει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
– Μέχρι 16/9 έτοιμη η λίστα με τους 4.599 υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
– Δημόσιο, Παιδεία και Υγεία οι τομείς που πρέπει να… ισορροπήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος
– Εντολή Σαμαρά ακόμη και για επιστράτευση καθηγητών ώστε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Σαμαράς και Βενιζέλος προετοιμάζονται για ένα “θερμό” πολιτικά κοινωνικά φθινόπωρο, καθώς τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι τις επόμενες εβδομάδες με αφορμή και τη νέα άφιξη των κλιμακίων της τρόικας θα κορυφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας και της ανάγκης προστασίας των κοινωνικά αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων και ταυτόχρονα εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος ιδίως στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, στην Παιδεία και την Υγεία.

Οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου

Πρόκειται για τα μεγάλα αγκάθια όσον αφορά την πολιτική διαχείριση των επόμενων ημερών, με τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο αφενός να κρατούν σκληρή γραμμή έναντι της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας καθημερινά την αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Η διαχείριση και η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ηγεσιών σε σχέση με την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έδωσε το στίγμα των προθέσεων και των ρόλων των δύο κυβερνητικών εταίρων, ένα μοντέλο που θα ακολουθηθεί και για όλα τα μεγάλα θέματα της περιόδου και σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση, ενόψει ΔΕΘ και άφιξης κλιμακίων της τρόικας, να καλλιεργήσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας και ηρεμίας, αλλά και ενιαίας στάσης.

Και αν σε επίπεδο ηγεσιών οι δύο “εταίροι” τα βρίσκουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζητούμενο παραμένει η διατήρηση της συνοχής της εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς ουκ ολίγοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανά πάσα ώρα και στιγμή και ανάλογα τα νομοσχέδια και τις ρυθμίσεις, με ποιο χαρακτηριστική εκείνη του “ξεπαγώματος” πλειστηριασμών, που θα κληθούν ψηφίσουν στη Βουλή μπορεί να “ρίξουν” την κυβέρνηση!

Ειδικότερα όσον αφορά τον τομέα της Παιδείας, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο υπουργό να μην υποχωρήσει στις συνδικαλιστικές πιέσεις και δεν αποκλείεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι εκπαιδευτικοί να ντυθούν στο…”χακί” λόγω επιστράτευσης προκειμένου να μην καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναφορικά με τον τομέα της Υγείας στόχος του υπουργείου είναι οι πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ έμφαση θα δοθεί και στο θέμα εξυγίανσης του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε! Στη… γερμανική γραμμή ο Στουρνάρας – 10 δισ. το νέο δάνειο αλλά χωρίς μνημόνιο και νέα μέτρα

Νέο… στοίχημα Άδωνι για τις απολύσεις – «Έφοδος» στο Αμαλία Φλέμινγκ

Α. Γεωργιάδης: Θα μπει κόσμος στη φυλακή…

Τσακωμός Άδωνι – συνδικαλιστών: “Βάζεις στοίχημα; Θα παραιτηθώ αν γίνουν απολύσεις, εσύ;”

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς – Ολα τα κριτήρια

Πέρασε της τρόικας για τους πλειστηριασμούς! Υποχώρησε ο Σαμαράς – Κωλοτούμπα Βενιζέλου

Απόφαση βόμβα κατά της διαθεσιμότητας! Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους δυο σχολικοί φύλακες!

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 1.618 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ – Σε κινητικότητα γιατροί και νοσηλευτές

Ποιους υπαλλήλους αφορά η κινητικότητα και πώς θα γίνει η επιλογή – Το χρονοδιάγραμμα και τελικές διευκρινίσεις από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δημόσιο: Οι τελικές ρυθμίσεις για την διαθεσιμότητα – Όλη η εγκύκλιος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε