Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΝΔ: Ψεύδη τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη “μικρή ΔΕΗ”

ΝΔ: Ψεύδη τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη “μικρή ΔΕΗ”

Σημείο προς σημείο επιχειρεί η ΝΔ, μέσω non paper, που διοχέτευσε νωρίτερα το απόγευμα, να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κοινοβουλευτικής μάχης για την αποκρατικοποίηση της “μικρής ΔΕΗ“.

Από τη Λεωφόρο Συγγρού εξηγούν πως τα έσοδα από τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση θα πάνε στη “μεγάλη ΔΕΗ”, εξ ου και η κυβέρνηση επέτυχε να μη γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση τα έσοδα θα πήγαιναν για την αποπληρωμή του χρέους.

Στο ίδιο κείμενο, επισημαίνεται πως αντίθετα με την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα “δίκτυα πόλεως”.

Στελέχη της ΝΔ, τονίζουν, εξάλλου, πως κατά τη διαδικασία πώλησης της “μικρής ΔΕΗ” θα γίνει οριζόντια κατάτμηση της επιχείρησης, ώστε να πωληθεί αναλογικά και το “καλό” και το “κακό” κομμάτι της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν θα καταργηθούν τα κοινωνικά τιμολόγια, ενώ δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, καθώς αυτή θα εξακολουθήσει να ελέγχεται από την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται η υπόμνηση πως διασφαλίζονται απόλυτα τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων με τουλάχιστον 5ετή ορίζοντα, τηρούνται τα κριτήρια εντοπιότητας σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις, ενώ υπάρχει και η υποχρέωση του επενδυτή να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του non paper οι διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα με την υποκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν:
– Διασυρμό της διεθνούς εικόνας της χώρας εν μέσω της καλύτερης τουριστικής περιόδου των τελευταίων ετών.
– Ακυρώσεις τουριστικών αφίξεων (όπως άλλωστε συνέβη και το 2011)
– Απώλειες εσόδων για την ίδια την επιχείρηση, που το κόστος θα μετακυλιστεί αργότερα στους ίδιους τους καταναλωτές μέσω αυξήσεων ρεύματος. Δηλ. οι καταναλωτές και δεν θα έχουν ρεύμα και θα το πληρώσουν ακριβότερα. Το 2011 αντίστοιχες κινητοποιήσεις στοίχισαν στη ΔΕΗ 4 εκατομμύρια ευρώ ανά ημέρα.
– Απώλειες εσόδων για χιλιάδες επιχειρήσεις που θα επιφέρουν πιθανές αγωγές κατά της ΔΕΗ. Το κόστος της ΔΕΗ και από αυτές τις αγωγές θα μετακυλιστεί και πάλι στον απλό καταναλωτή.
– Προβλήματα για τη δημόσια υγεία, ειδικά όταν οι διακοπές ρεύματος προγραμματίζονται για περίοδο υψηλού καύσωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα για τη ΔΕΗ: Θέλει να προκαλέσει αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

“Όχι στη μικρή ΔΕΗ” από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας ντύθηκε “Βελουχιώτης”, αλλά του βγήκε Φωτόπουλος

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ με πρωτοβουλία Τσίπρα – Επικοινωνία με ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε